Среда, 19. септембар 2007.

Пета седница Одбора за здравље и породицу

Одбор за здравље и породицу одржао је Пету седницу 19. септембра. Седници је председавала Снежана Стојновић – Плавшић, а седници су, поред чланова Одбора, присуствовали и представници Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и невладине организације ПроКонцепт.Одбор за здравље и породицу одржао је Пету седницу 19. септембра. Седници је председавала Снежана Стојновић – Плавшић, а седници су, поред чланова Одбора, присуствовали и представници Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и невладине организације ПроКонцепт.

Представници Програма Уједињених нација за развој презентовали су своје активности реализоване од 2004. године у сарадњи са скупштинским одборима, које су за циљ имале пружање подршке и повећање видљивости рада скупштинских одбора. У оквиру програма организовани су округли столови и студијске посете да би се народни посланици се упознали са искуствима из земаља региона и Европске заједнице, као и проблемима на локалном нивоу. Све активности су усмерене на успешну имплементацију Стратегије за смањење сиромаштва.

Невладина организација ПроКонцепт понудила је Одбору за здравље и породицу учешће у програму који би за циљ имао јачање надзорне улоге парламента. Предвиђено је да се у оквиру програма, који би се реализовао уз подршку Канадског парламентарног центра, кроз студијске посете и тренинге ојача капацитет за надзор извршне власти, при чему би народни посланици и служба сараљивали са цивилним сектором.

Чланови су подржали иницијативу да Одбор за здравље узме учешће у представљеним програмима.

У наставку рада, Одбор је образовао радну групу у саставу Горан Давидовић, Ђура Мочевски и Бојан Миловановић, ради разматрања представки грађана.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја