Четвртак, 1. јун 2023.

Осма седница Одбора за европске интеграције

На седници, која је одржана 1. јуна 2023. године, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о изменама и допунама Закона о странцима, који је поднела Влада, у начелу и Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању странаца, који је поднела Влада, у начелу.


Представници Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истакли су да се при изменама поменутих закона водило рачуна о усклађености с одредбама Споразума о стабилизацији и придруживању између Европских заједница и њихових држава чланица, са једне стране, и Републике Србије са друге стране, те да ће се предложеним изменама олакшати спровођење прописа у пракси, као и развијање повољнијег пословног окружења.

Након дискусије, Одбор је гласао и усвојио Предлог закона о изменама и допунама Закона о странцима и Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању странаца, у начелу.

У наставку седнице, Одбор је размотрио и усвојио Предлог закона о интероперабилности железничког система, који је поднела Влада, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о железници, који је поднела Влада, у начелу и Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, који је поднела Влада, у начелу.

Одбор је бирао и чланове који ће чинити делегацију Одбора за европске интеграције која ће учествовати на састанку председавајућих Конференције одбора за европске послове парламената држава чланица Европске уније (КОСАК), који ће се у оквиру Парламентарне димензије шпанског председавања Савету ЕУ одржати у Мадриду, Краљевина Шпанија и одредио народне посланике Елвиру Ковач и Милана Радина.

Седници је председавала председница Одбора Елвира Ковач, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Станислава Јаношевић, Милан Радин, Горан Милић, Јелена Обрадовић, Милица Обрадовић, Натан Албахари, Ана Миљанић, др Јелена Калајаџић, Дубравка Филиповски, Ксенија Марковић, проф. др Андреја Савић, Роберт Козма и Иван Карић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 1. јун 2023. | Осма седница Одбора за европске интеграције 01.06.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
недеља, 24. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја