Петак, 31. август 2007.

Пета седница Одбора за иностране послове

На седници Одбора за иностране послове, која је одржана 31. августа, чланови Одбора размотрили су и усвојили више иницијатива за учешће Народне скупштине на заседањима међународних организација и форума у наредном периоду.На седници Одбора за иностране послове, која је одржана 31. августа, чланови Одбора размотрили су и усвојили више иницијатива за учешће Народне скупштине на заседањима међународних организација и форума у наредном периоду. Седници Одбора председавао је др Драгољуб Мићуновић.

Нашим парламентарцима стигао је позив за учешће на јесењим састанцима Парламентарне скупштине ОЕБС-а и то за заседање Сталног комитета ПС ОЕБС-а, Конференцију “Безбедност путем сарадње у југоисточној Европи-улога парламентараца”, као и за састанак Форума о Медитерану, који се одржавају у Порторожу, од 29. септембра до 2. октобра.

Народни посланици ће учествовати на регионалном семинару парламената Европе и Централне Азије на тему “Парламент и буџетска процедура, укључујући и перспективе једнакости мушкараца и жена”, од 19. до 21. септембра, као и на састанку Одбора за економска, трговинска, технолошка и еколошка питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у Кијеву, 19. и 20. септембра. Такође је стигао и позив за учешће на 117 заседању Интерпарламентарне уније у Женеви, од 8. до 10. октобра

Осим тога, прихваћене су и иницијативе за учешће на састанку Одбора за културна, образовна и социјална питања Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у Бакуу, 3. и 4. октобра, као и на Парламентарном панелу на тему „Трговина и климатске промене: да ли трговина убија нашу планету“ , који ће бити одржан у оквиру јавног форума Светске трговинске организације. Овај скуп ће организовати Интерпарламентарна унија у Женеви, 4. октобра.

Чланови Одбора обавештени су да ће Народну скупштину 18. и 19. септембра посетити два члана Комисије за иностране послове Националне скупштине Републике Француске, као и да ће од 17. до 21. септембра у нашој земљи боравити специјални представник Генералног секретара УН за људска права Хина Јилани

На овој седници, утврђен је састав делегације која ће, заједно са Одбором за европске интеграције, разговорати са делегацијом Одбора за спољне послове Парламента Данске 3. септембра. Одбор је за разговор одредио народне посланике др Драгољуба Мићуновића, Наду Колунџију и Милоша Алигрудића.

Чланови Одбора су, такође, усвојили више извештаја о већ реализованим међународним посетама, као и о сусретима и разговорима представника Народне скупштине са парламентарцима других држава.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 18. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја