Четвртак, 28. септембар 2006.

Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2006.години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је, на Захтев 120 народних посланика, Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије за четвртак, 28. септембар 2006. године, са почетком у 12 часова.Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је, на Захтев 120 народних посланика, Осмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије за четвртак, 28. септембар 2006. године, са почетком у 12 часова.

У Захтеву за одржавање Осмог ванредног заседања, утврђен је следећи дневни ред:

1. Предлог одлуке о изменама и допунама Пословника Народне скупштине Републике
Србије, који је поднео народни посланик Предраг Марковић,
2. Предлог одлуке о именовању председника и заменика члана Републичке изборне
комисије, који је поднео народни посланик Зоран Николић,
3. Избор два члана Програмског одбора Радиодифузне установе Србије који се бирају
из реда посланика, на предлог Одбора за културу и информисање Народне
скупштине Републике Србије,
4. Захтев председника Републике Србије да Народна скупштина Републике Србије,
сагласно члану 84. Устава Републике Србије поново гласа о Закону о изменама и
допунама Закона о радиодифузији.

Одмах по окончању седнице Седмог ванредног заседања Народне скупштине, народни посланици су почели разматрање тачака дневног реда утврђених у Захтеву за одржавање седнице Осмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2006. години.

На почетку претреса Предлога одлуке о изменама и допунама Пословника Народне скупштине Републике Србије, председник Народне скупштине Предраг Марковић је, у својству предлагача, образложио измене и допунеПословника.

Пошто је обављен јединствени претрес о Предлогу одлуке, закључено је да Народна скупштина у дану за гласање одлучује о Предлогу одлуке и поднетим амандманима.

Народни посланици обавили су јединствени претрес о Предлогу одлуке о именовању председника и заменика члана Републичке изборне комисије.

Закључено је да Народна скупштина у дану за гласање одлучује о Предлогу одлуке у целини.

Народни посланици су обавили јединствени претрес о избору два члана Програмског одбора Радиодифузне установе Србије који се бирају из реда посланика, на предлог Одбора за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије

Пошто је обављен јединствени претрес о овој тачки дневног реда, закључено је да Народна скупштина у дану за гласање одлучује о избору два члана Програмског одбора Радиодифузне установе Србије.

У наставку рада, народни посланици су размотрили Захтев председника Републике Србије да Народна скупштина Републике Србије, сагласно члану 84. Устава Републике Србије, поново гласа о Закону о изменама и допунама Закона о радиодифузији.

Закључено је да Народна скупштина, у складу са наведеним одредбама Устава Републике Србије и Пословника Народне скупштине, у дану за гласање, поново гласа о Закону о изменама и допунама Закона о радиодифузији.

Пошто је Народна скупштина завршила расправу о тачкама дневног реда ове седнице, одређен је 29. септембар као Дан за гласање о тачкама дневног реда седнице Осмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2006. години.

У Дану за гласање, Народна скупштина је, једногласно, са 129 гласова, усвојила Предлог одлуке о изменама и допунама Пословника Народне скупштине Републике Србије.

Народна скупштина је са 126 гласова, усвојила Предлог одлуке о именовању председника и заменика члана Републичке изборне комисије, са исправком, у целини.

Народна скупштина је са 98 гласова изабрала народног посланика Александра Вучића члана Програмског одбора Радиодифузне установе Србије.

Народна скупштина је са 85 гласова изабрала народног посланика Момира Марковића за члана Програмског одбора Радиодифузне установе Србије.

Народна скупштина је са 115 гласова поново изгласала Закон о изменама и допунама Закона о радиодифузији.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачакадневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председник Марковић је закључио седницу Осмог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2006. години.

Истовремено је обавестио народне посланике да редовно заседање Народне скупштине Републике Србије почиње 1. октобра 2006. године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
недеља, 28. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја