Среда, 19. јул 2006.

Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2006. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2006. години за среду, 19. јул, на Захтев 92 народна посланика, који су утврдили следећи дневни ред: 1. Предлог закона о престанку важења Закона о Полицијској академији, који је поднела Влада, 2. Предлог закона о ратификацији Споразума између Републике Србије и Републике Црне Горе о регулисању чланства у међународним финансијским организацијама и разграничењу финансијских права и обавеза, који је поднела Влада.Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2006. години за среду, 19. јул, на Захтев 92 народна посланика, који су утврдили следећи дневни ред:

1. Предлог закона о престанку важења Закона о Полицијској академији, који је поднела Влада,

2. Предлог закона о ратификацији Споразума између Републике Србије и Републике Црне Горе о регулисању чланства у међународним финансијским организацијама и разграничењу финансијских права и обавеза, који је поднела Влада.

После обраћања министра унутрашњих послова Драгана Јочића, Народна скупштина је закључила претрес у начелу о Предлогу закона о престанку важења Закона о Полицијској академији, а након уводних објашњена министра финансија Млађана Динкића и начелни претрес о Предлогу закона о ратификацији Споразума између Републике Србије и Републике Црне Горе о регулисању чланства у међународним финансијским организацијама и разграничењу финансијских права и обавеза.

Народна скупштина је, на предлог Административног одбора, констатовала да је престао мандат пре истека времена на које је изабран народном посланику др Мирославу Недељковићу, изабраном са Изборне листе Српска радикална странка-др Војислав Шешељ, даном наступања смрти.

У Дану за гласање, који је председник одредио одмах по завршетку расправе, Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о престанку важења Закона о полицијској академији и Предлог закона о ратификацији Споразума између Републике Србије и Републике Црне Горе о регулисању чланства у међународним финансијским организацијама и разграничењу финансијских права и обавеза.

Закључујући Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2006. години, председник Народне скупштине Предраг Марковић је захвалио народним посланицима на одговорном и напорном досадашњем раду и подсетио да је Народна скупштина до сада у овом скупштинском сазиву усвојила 258 закона.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2