Среда, 22. јун 2011.

Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за понедељак, 27. јун 2011. године, са почетком у 17,00 часова.


Дневни ред за Пето ванредно заседање одређен је у захтеву 124 народна посланика.

На дневном реду наћи ће се Предлог закона о младима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана и Предлог закона о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, као и осам предлога закона о потврђивању међународних споразума и других аката.

То су: Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Ваnса Intesa АDBeograd, SocieteGeneralSrbijaa.d.Веоgrad, Нуро-А1ре-Аdriа Ваnka.d.Beograd, Erste Ваnka.d.NoviSad, Комерцијалне банке а.д. Београд и UnicreditBankSrbijaa.d. Beograd по задужењу Јавног предузећа „Србијагас" Нови Сад, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Републике Албаније о регулисању дуга Републике Албаније према Републици Србији, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Краљевине Шпаније о сарадњи у области борбе против криминала, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Јерменије о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, Предлог закона о потврђивању Трговинског споразума између Владе Републике Србије и Владе Државе Кувајт, Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у области културе, високог образовања, научног истраживања, просвете, стручног усавршавања, комуникација, омладине и спорта између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Марока, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине у области образовања, културе и спорта и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Организације северноатлантског пакта обезбедности информација и Кодекса о поступању.

Све предлоге закона поднела је Влада.

На овом заседању биће размотрен и Предлог одлуке о организацији и раду Службе Народне скупштине, који је поднео Административни одбор Народне скупштине. Предлог одлуке о образовању Комисије за контролу извршења кривичних санкција, који су поднела 124 народна посланика, Предлог одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, коју је поднела Посланичка група Либерално демократске партије, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група За европску Србију и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група За европску Србију.

Пето ванредно заседање ће се одржати у Дому Народне скупштине Републике Србије, Трг Николе Пашића 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја