Четвртак, 16. јун 2011.

Нова интернет страница Народне скупштине

У Дому Народне скупштине свечано је пуштена у рад нова, редизајнирана интернет презентација Народне скуштине. Поздрављајући присутне, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић – Дејановић је истакла да је нови сајт прилика за јавност и све грађане да се информишу о раду парламента, чије се активности не састоје само у доношењу закона и контроли њихове примене. Ми смо отворени за комуникацију и сваки вид сугестије, поручила је председница Народне скупштине.


У циљу настојања да се рад Народне скупштине учини отворенијим,Програм поделе власти Агенције Сједињених Америчких Држава за међународни развој (USAID) започео је са Радном групом за израду нове интернет презентације Народне скупштине, септембра 2010. године, рад на ревизији постојећег вебсајта. Техничка израда сајта,сервер, као и трогодишње одржавање у целини је финансирано од стране USAID. У име донатора, присутнима се обратила директорка Мисије USAID у Србији Сузан Фриц. ''У последњем извештају ЕУ о напретку Србије, поменуто је да Скупштина не консултује јавност у довољној мери, када је у питању садржај и утицај на нацрте закона. Иако ми увиђамо да програми USAID сами по себи нису довољни за решавање оваквог проблема, биће нам задовољство да са осталим донаторима, програмима и са самом Народном скупштином наставимо да радимо на унапређењу њене транспарентности, приступачности и одговорности“, изјавилаје Фриц. Она је изразила наду, да ће нови веб сајт омогућити цивилном друштву и јавности да имају већу улогу у одлучивању о томе каква ће Србија бити у будућности.

Потпредседница Народне скупштине и председница Радне групе за израду нове интернет презентације Народне скупштине Гордана Чомић је објаснила најважније циљеве којима се руководила Радна група током свог рада. Нови изглед и садржај интернет презентације је модеран, доступан, занимљив, информатван, кредибилан, сигуран, леп, намењен разним групама корисника и интерактиван, објаснила је Чомић. Она је међу најважније новине убројала виртуелну интерактивну презентацију Дома Народне скупштине, вишејезичност, присутност Народне скупштине на друштвеним мрежама Facebook и Twitter, као и прегледност равноправно важних садржаја – странице посвећене грађанима, активностима Народне скупштине, међународној сарадњи, европским интеграцијама, као прилагођеност сајта слепим и слабовидим особама.

Генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић се у свом обраћању, у име свих, захвалио фирми „З Лаб Медиа“, која је Народној скупштини поклонила виртуелну интерактивну презентацију екстеријера и ентеријера Дома Народне скупштине.

Нову интернет презентацију www.parlament.rs свечано су пустиле у рад председница Народне скупштине и директорка Мисије USAID у Србији.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2