4. април 2018. Учесници Петог састанка Економског кокуса

4. април 2018. Учесници Петог састанка Економског кокуса

Среда, 4. април 2018.

Пети састанак Економског кокуса

На састанку одржаном 4. априла, председник Економског кокуса проф. др Владимир Маринковић иницирао је измену постојећег Статута Економског кокуса, којим би се повећао број чланова Економског кокуса.


У наставку рада, проф. др Маринковић је навео да су се придружили Економском кокусу и народни посланици: Наташа Вучковић, Александар Стевановић и Јасмина Каранац.

Састанку су присуствовали и представници НАЛЕД, који су том приликом представили програм и план рада те организације у наредном периоду. Виолета Јовановић, директорка НАЛЕД је истакла да је главни циљ организације коју представља, економски развој Србије и навела шест области којима ће се бавити у наредном периоду и то: имовина (грађевинарство), сива економија, здравство, храна и пољопривреда, е-управа и унапређење конкурентности Србије. Такође, додала је да представници НАЛЕД путем директних разговора са привредницима, предузетницима и представницима локалних самоуправа, сугеришу члановима Економског кокуса измене и допуне законских решења која се тичу поменутих области. Од круцијалног значаја, како је навела Јовановић, је посета локалним самоуправама, у циљу увида правог стања на терену и сагледавања проблема са којима се суочавају мали привредници. Саговорници су се сложили да се кроз дијалог са привредницима и путем посета локалним самоуправама, може брже доћи до законских решења, која ће се ефикасно примењивати у пракси.

Директорка НАЛЕД је изнела податак да су представници НАЛЕД од 2016. године, иницирали око 100 амандмана, које су народни посланици размотрили, а Народна скупштинa већину прихватила.

У наставку састанка, представници НАЛЕД су сугерисали подношење три предлога амандмана на Предлог закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, који се налази у скупштинској процедури. Чланови Економског кокуса, народни посланици, водили су конструктивну расправу о предложеним амандманима и одлучили да кроз додатне дијалоге са релевантним институцијама утврде коначну верзију поменутих амандмана.

Састанку је председавао проф. др Владимир Маринковић, а присуствовали су народни посланици Иван Костић, Катарина Ракић, Огњен Пантовић, Жарко Мићин, Наташа Вучковић и представници НАЛЕД.


Видео (1)

Среда, 4. април 2018. | Пети састанак Економског кокуса 04.04.2018.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
среда, 30. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја