23. новембар 2015. Учесници Петог састанка Парламентарног форума за енергетску политику Србије

23. новембар 2015. Учесници Петог састанка Парламентарног форума за енергетску политику Србије

Понедељак, 23. новембар 2015.

Пети састанак Парламентарног форума за енергетску политику Србије

Парламентарни форум за енергетску политику Србије одржао је, 23. новембра, у Дому Народне скупштине, Пети састанак, на ком се разговарало о новим правцима политике Србије који воде у сусрет расправи о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту.


Састанак је отворила председница Парламентарног форума за енергетску политику Србије проф. др Александра Томић, која је истакла да је данашњи састанак прилика да се размене одређене информације из области пољопривреде са становишта енергетике, и изразила наду да ће свако са свог становишта дати допринос свим аспектима измена и допуна Закона о пољопривредном земљишту и тиме омогућити да се до сада неискоришћени потенцијали ставе у функцију економије друштва Србије.

Присутнима се обратио и председник Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду Маријан Ристичевић нагласивши да је битно да састанак буде конструктиван у погледу израде амандмана, како би Предлог закона о изменама и допунама Закона о пољопривредном земљишту у енергетском смислу био побољшан.

Састанку је присуствовао и саветник председника Владе Републике Србије проф. др Драган Гламочић. Он је истакао да се данас говори о једном од најважнијих закона из области пољопривреде и да је основни циљ израде тог закона повећање транспарентности приликом давања земљишта у закуп, као и сузбијање корупције и узурпације.

Након уводних излагања презентацију под називом Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) и обавезе Србије у домену трговине пољопривредним земљиштем, у име Мреже за одрживи развој Србије, присутнима је представила Стела Стрсоглавац. У дискусији која је уследила, уз председницу Парламентарног форума за енергетску политику Србије, учествовали су и чланови Форума Зоран Бабић, Вера Пауновић, Милош Тошанић, Иван Јовановић, Горан Ћирић, као и председник и чланови Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду Маријан Ристичевић, Владан Милошевић, Дејан Нектаријевић, Зоран Антић, Миодраг Николић, Жарко Богатиновић, Милија Милетић, Надица Николић Танасијевић, Велимир Станојевић, Арпад Фремонд, Милан Ковачевић, Сабина Даздаревић и директорка Управе за пољопровредно земљиште Драгана Гођевац.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја