Четвртак, 12. мај 2011.

Нова генерација стажиста на пракси у Народној скупштини

Нова генерација стажиста започела је данас програм студентске праксе у Народној скупштини. Добродишлицу у Дом Народне скупштине, студентима завршних година Правног, Економског, Филолошког и Факултета политичких наука, пожелели су председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић и директор програма NDI-a за Србију Том Кели.Нова генерација стажиста започела је данас програм студентске праксе у Народној скупштини. Добродишлицу у Дом Народне скупштине, студентима завршних година Правног, Економског, Филолошког и Факултета политичких наука, пожелели су председница Народне скупштине проф.др Славица Ђукић-Дејановић и директор програма NDI-a за Србију Том Кели.

Председница Народне скупштине поручила је стажистима да искуство и знање стечено током праксе представљају припрему за будуће професионалне изазове, а Том Кели, директор NDI-a да ће ова организација и Народна скупштина наставити да унапређују програм стажирања поштујући искуства и идеје студената.

У име Службе Народне скупштине стажисте је поздравио заменик генералног секретара Младен Младеновић, пожелевши, да им рад у њој буде велико искуство у даљем професионалном развоју. Рад у стручној служби подразумева рад у динамичном окружењу, које тражи велики ниво професионализама, стручности, одговороности, савесности, али и личне креације. Збирка правних прописа, вишегодишњи план развоја и годишњи план рада Службе, које су стажисти добили првог дана у Народној скупштини, помоћи ће им да стекну слику о правном оквиру на основу кога парламент остварује своје надлежности односно да се упознају са стратешким циљевима које је генерални секретар поставио пред Службу истакао је Младеновић. Он је пожелео стажистима да осете и буду део енергије која води Службу Народне скупштине ка остваривању њене мисије, која поред обављања стручних послова за потребе народних посланика у складу са најбољим парламентарном праксом, подразумева и непрестано унапређивање капацитета и угледа који Служба ужива код народних посланика и других јавности.

Програм стажирања у Народној скупштини покренут је 2003.године и до данас га је похађало више од 150 студената различитих факултета. Сваке године програм стажирања се мења, побољшава и унапређује захваљујући идејама и сугестијама стажиста. И ове године програм стажирања у Народној скупштини реализује се у сарадњи са Националним демократским институтом (NDI) и похађаће га 24 студента завршних година Правног, Економског, Филолошког и Факултета политичких наука.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја