Понедељак, 13. фебруар 2006.

Пета генерација студената стажира у Народној скупштини

У Народној скупштини Републике Србије данас је одржан свечани пријем за десеторо студената који ће стажирати у Скупштини наредна четири месеца.


У Народној скупштини Републике Србије данас је одржан свечани пријем за десеторо студената који ће стажирати у Скупштини наредна четири месеца. Циљ Програма стажирања је упознавање студената са свим аспектима рада Народне скупштине.

Поздрављајући студенте потпредседник Народне Скупштине Војислав Михаиловић је истакао да је Програм део једне нове праксе која ће постати традиција. Михаиловић је нагласио да је овај скупштински сазив, усвојивши више од 200 закона, допринео позитивној оцени Европске комисије о спремности Србије и Црне Горе за преговоре о закључивању Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом, почетак преговора о придруживању и завршетак трогодишњег аранжмана са Међународним монетарним фондом.

Студентима су се обратили секретар Народне скупштине Марко Даниловић и помоћник секретара и руководилац Сектора за послове радних тела Мирјана Радаковић. Они су говорили о улози секретара и скупштинских одбора у раду Народне скупштине. О улози Народне скупштине у политичком систему предавање је одржао Владимир Павловић из Београдске отворене школе.

Програм стажирања у Народној скупштини почео је пре четири године у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у СЦГ, а од ове године Скупштина самостално реализује Програм студентске праксе. Студентску праксу у Скупштини до сада је обавило 90 студената са Факултета политичких наука, Економског, Филолошког и Факултета за пословно право.

Ове године Програм је волонтерски и броји 20 студената у два семестра, који трају по четири месеца. Студенти су са Правног, Филозофског, Економског и Факултета политичких наука. У другом семестру један студент ће обављати праксу у Кабинету председника, један у Информативној служби, два студента у Истраживачком центру, док ће шесторо студената праксу обаљати у одборима Народне скупштине Републике Србије.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2