Понедељак, 20. новембар 2006.

Први интерпарламентарни састанак Европског парламента и Народне скупштине

Делегација Народне скупштине Републике Србије отпутовала је данас у Брисел где ће се 21. и 22. новембра састати са делегацијом Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе.Делегација Народне скупштине Републике Србије отпутовала је данас у Брисел где ће се 21. и 22. новембра састати са делегацијом Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе. То ће бити први интерпарламентарни састанак организован између Европског парламента и Народне скупштине, на коме ће се разменити мишљења о политичкој ситуацији у Србији, нашим перспективама у процесу стабилизације и придруживања и о резултатима референдума о новом Уставу Републике Србије.
Поред тога, на овом састанку биће речи о остваривању владавине права у Србији, као и неким питањима из области правосуђа и унутрашњих послова, укључујући и сарадњу са Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију. Чланови двеју делегација размениће мишљења о Косову и перспективама за окончање преговора о његовом коначном статусу, као и о економској ситуацији у нашој земљи.

У делегацији Народне скупштине Републике Србије су председнице одбора за европске интеграције и иностране послове Сузана Грубјешић и Гордана Чомић, као и народни посланици Вуко Антонијевић, Војкан Томић и Жељко Ивањи. Испред Владе Србије на састанку ће учествовати директорка Канцеларије за европске интеграције Тања Мишчевић.
Делегацију Европског парламента за односе са земљама југоисточне Европе предводиће Дорис Пак.
На крају првог интерпарламентарног састанка биће усвојена заједничка изјава шефова делегација.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 3. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја