12. март 2020. Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону на обележавању Дана општине Сребреница

12. март 2020. Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону на обележавању Дана општине Сребреница

Четвртак, 12. март 2020.

Линта на обележавању Дана општине Сребреница

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта присуствовао је данас обележавању Дана општине Сребреница, које је започело Седницом општине Сребреница у Културном центру у том граду.


Линта је упутио честитке грађанима Сребренице за Дан општине и пожелио да живе у миру и слози, као и да се међусобно поштују и уважавају. Српски народ на подручју општине Сребреница и регије Бирач је доживео велика страдања у 20. веку, посебно незапамћени геноцид у НДХ и бруталне злочине и етничка чишћења деведесетих година прошлог века. Апсолутно је неприхватљиво да се Србија и српски народ лажно оптужују од стране бошњачких политичара, интелектуалаца и црквених достојанственика да су тобоже извршили агресију на БиХ, да је Република Српска настала на злочину и геноциду и да је у Сребреници извршен геноцид. Циљ ових лажних и бесмислених оптужби јесте да се укине Република Српска и да се Србија обавеже да плаћа тобоже ратну одштету. Због тога је важно да се покрене снажна дипломатска, правна и политичка иницијатива да се међународна заједница упозна са истином о карактеру рата и да се оповргне лажни мит о геноциду у Сребреници.

Линта је истакао да Србија снажно поштује Дејтонски споразум и инсистира да његовој доследној примени. Потпуно је неприхватљиво настојање званичног Сарајева да се надлежности са ентитета преносе на ниво БиХ с циљем стварања унитарне и централизоване државе. Србија воли и снажно помаже Републику Српску кроз низ пројеката који се реализују у свим локалним самоуправама захваљујући председнику Александру Вучићу. Такође, захваљујући Влади Републике Србије, донирана су средства која је општина Сребреница уложила у куповину и изградњу производних хала које ће обезбедити нова радна места. Важно је нагласити да су током претходне четири године отворена четири производна објекта у Сребреници, чиме се све више стварају услови да грађани живе од свог рада.

Међу присутним гостима били су присутни, између осталих, министар одбране у Влади Србије Александар Вулин и министар енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петар Ђокић. Домаћин је био начелник општине Сребреница Младен Грујичић са сарадницима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја