Уторак, 8. децембар 2020.

Шеста седницa Oдбора за спољне послове

На седници Одбора за спољне послове, одржаној 8. децембра, чланови Одбора размотрили су основе за закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Уједињених нација о Канцеларији резидентног координатора Уједињених нација у Републици Србији и текста Споразума између Владе Републике Србије и Уједињених нација о Канцеларији резидентног координатора Уједињених нација у Републици Србији, ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу.


Основе за закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Уједињених нација о Канцеларији резидентног координатора Уједињених нација у Републици Србији и текста Споразума између Владе Републике Србије и Уједињених нација о Канцеларији резидентног координатора Уједињених нација у Републици Србији, ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу образложио је В.Д. помоћника министра спољних послова амбасадор Александар Тасић.

Одбор је једногласно дао сагласност Влади Републике Србије за привремену примену Основе за закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Уједињених нација о Канцеларији резидентног координатора Уједињених нација у Републици Србији и текста Споразума између Владе Републике Србије и Уједињених нација о Канцеларији резидентног координатора Уједињених нација у Републици Србији, до његовог ступања на снагу.

У наставку седнице, чланови Одбора су прихватили иницијативе за посете, констатовали реализоване парламентарне контакте и остале реализоване контакте.

На крају седнице, констатоване су и промене у саставу посланичких група пријатељства са Аустријом, Казахстаном, Белорусијом, Сједињеним Америчким Државама, Мађарском, Португалијом, Финском, Француском, Светом столицом, Русијом, Турском, Луксембургом, Великом Британијом, Грчком и Египтом.

Седници је председавао председник Одбора проф. др Жарко Обрадовић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова; Ана Караџић, Лука Кебара Стефан Србљановић, Тихомир Петковић, Љиљана Малушић, Елвира Ковач, др Милорад Мијатовић, Дубравка Филиповски, Лав-Григорије Пајкић, Весна Ранковић, Ђорђе Тодоровић, Наташа Јовановић и Душица Стојковић.Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 8. децембар 2020. | Шеста седница Одбора за спољне послове 08.12.2020.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2