Субота, 7. октобар 2006.

Дечја недеља у Дому Народне скупштине

Под покровитељством председника Народне скупштине Републике Србије Предрага Марковића, манифестација „Креда црта маштом“, одржана једанас, на платоу испред и у Дому Народне скупштине.Под покровитељством председника Народне скупштине Републике Србије Предрага Марковића, манифестација „Креда црта маштом“, одржана једанас, на платоу испред и у Дому Народне скупштине.На тај начин, Народна скупштина Републике Србије се укључила први пут у прославу Дечје недеље, која се одржава традиционално још од 1934. године, а ове године се обележава у Београду од 2. до 8. октобра.

Око 400 деце из Београда, Бања Луке, Скопља, Бургаса, Цетиња и са Косова и Метохије, обишло је Дом Народне скупштине, а затим су у великој сали учесници манифестације приредили културно-уметнички програм. Гостима се обратио председник Организације “Деца Палилуле”Бранислав Јовић, који је нагласио значај друштвене бриге о деци и афирмисања њиховог ствараштва. Он је уручио плакету председнику Народне скупштине, у знак захвалности што је прихватио да буде домаћин манифестације “Креда црта маштом”.

Домаћин, председник Народне скупштине Предраг Марковић поздравио је децу и позвао их да се играју «и у кући и у дворишту», јер нема добре земље где деца не могу слободно да се играју и у кући и у дворишту и где нема правила игре. Он је додао да је тражио јасна правила игре – играј се али не руши, радуј се али немој никога да оштетиш. Он је деци поручио да воде рачуна једни о другима, јер неки од њих имају посебне потребе и додао да деца неће да прихвате да се играју у свакој кући и у сваком дворишту, већ само тамо где су им врата отворена и где им се радују, а Дом Народне скупштине то јесте.

Децу је у скупштинским клупама сачекао позив да посланицима упуте поруке, текстом или цртежом. Она су затим кредама у боји осликавала плато испред Дома Народне скупштине и својим цртежима исказивала таленат и маштовитост, али и упутила поруке одраслима. На крају је стручни жири прогласио и наградио најуспешније радове.

Учесницима су подељене књиге са порукама деце посланицима, које су забележене током одржавања ове манифестације у претходне две године.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
понедељак, 5. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја