Уторак, 16. март 2004. - Среда, 17. март 2004.

Друга седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Другу седницу Првог редовног заседања у 2004. години за уторак, 16. март, са почетком у 10 часова.


Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Другу седницу Првог редовног заседања у 2004. години за уторак, 16. март, са почетком у 10 часова.

Народни посланици су на почетку седнице минутом ћутања одали пошту погинулима у терористичком нападу у Мадриду у Шпанији.

Народна скупштина је обавештена да је Посланичка група Демократске странке Србије за председника посланичке групе изабрала народног посланика Бранислава Ристивојевића, а за његовог заменика народног посланика Душана Пророковића.

Народна скупштина је констатовала престанак мандата, пре истека времена на које су изабрани, народним посланицима Дејану Михајлову, Војиславу Коштуници, Зори Симовић, Драгану Маршићанину, Гордани Матијашевић, Милану Радуловићу и Небојши Бакарецу, изабраним са Изборне листе Дермократска странка Србије-Војислав Коштуница, затим, Александру Чортићу, Велимиуру Илићу, Бојану Димитријевићу и Влајку Сенићу изабраним са Изборне листе Српски покрет Србије-Нова Србија-Вук Драшковић-Велимир Илић, као и Владимиру Илићу, Весни Пиперски-Туцаков и Невени Карановић, изабраним са Изборне листе Г17 плус-Мирољуб Лабус.

Народна скупштина је констатовала да је, даном подношења оставки, престао мандат Љиљани Чолић, Драгану Јочићу и Александру Поповићу на функцију посланика у Скупштини Србије и Црне Горе.

На основу извештаја Републичке изборне комисије и Административног одбора, Народна скупштина је, у наставку рада, констатовала потврђивање мандата народним посланицима Светлани Стојановић, Хелијани Драгојевић, Љубиши Ђоковићу, Славољубу Матићу, Жељку Томићу, Ђорђу Чуквасу и Милану Димитријевићу, изабраним са Из6орне листе Дрмократска странка Србије-Војислав Коштуница, Богољубу Пејчићу, Станиши Стевановићу, Томиславу Китановићу и Душану Мрвошу, изабраним са Изборне листе Српски покрет обнове-Нова Србија-Вук Драшковић-Велимир Илић и Ивани Ковачевић, Милки Силајев и Мирољубу Марићу, изабраним са Изборне листе Г17 плус-Мирољуб Лабус.

Народна скупштина је усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама Закона о уређењу судова, који је поднела Влада Републике Србије,

2. Предлог закона о изменама Закона о судијама, који је поднела Влада Републике Србије,

3. Предлог закона о изменама Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, који је поднела Влада Републикле Србије,

4. Предлози одлука о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, које су поднеле посланичке групе СРС, ДС- Борис Тадић, Г17 плус, СПО- Нова Србија и ДСС,

5. Предлог одлуке о изменама Пословника Народне скупштине Републике Србије, који је поднео Административни одбор Народне скупштине Републике Србије,

6. Предлог закона о измени и допуни Закона о судским таксама, који је поднела Влада Републике Србије,

7. Предлог одлуке о избору члана Савета Народне банке Србије, који је поднео Одбор за финансије Народне скупштине Републике Србије.

Првог дана рада, Народна скупштина је обавила заједнички начелни претрес о предлозима закона о изменама закона о уређењу судова, о судијама и о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала и претрес у појединостима о сваком од ова три законска предлога.

Народна скупштина је окончала јединствени претрес о предлозима одлука о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине и започела јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Пословника Народне скупштине Републике Србије.

Другог дана рада (17. март) Народна скупштина је окончала јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Пословника Народне скупштине, обавила начелни и претрес у појединостима о Предлогу закона о измени о допуни Закона о судским таксама и јединствени претрес о Предлогу одлуке о избору члана Савета Народне банке Србије.

У Дану за гласање, који је председник Предраг Марковић одредио одмах по завршетку расправе о свим тачкама дневног реда, Народна скупшптина је усвојила у целини Предлог закона о изменама Закона о уређењу судова, Предлог закона о изменама Закона о судијама, Предлог закона о изменама Закона о организацији и надлежностима државних органа у сузбијању организованог криминала и Предлог закона о измени и допуни Закона о судским таксама.

Народна скупштина је усвојила у целини Предлог одлуке о изменама Пословника Народне скупштине Републике Србије, Предлог одлуке о избору члана Савета Народне банке Србије и предлоге одлука о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине, чиме је окончана Друга седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4