27. март 2019. Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

27. март 2019. Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Среда, 27. март 2019.

Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Народне скупштине Републике Србије у 2019. години за среду, 27. март, са почетком у 10 часова.


Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о здравственом осигурању, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о здравственој заштити, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о предметима опште употребе, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, који је поднела народна посланица Марија Обрадовић;
  6. Предлог закона о потврђивању Акта о оснивању Азијске инфраструктурне инвестиционе банке, који је поднела Влада;
  7. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Литваније о сарадњи у борби против криминала, који је поднела Влада;
  8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка и
  9. Предлог одлуке о избору председника Комисије за хартије од вредности, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 5, као и заједнички јединствени претрес о тачкама 6. до 9. дневног реда седнице.

Народна скупштина прихватила је и предлог народне посланице Марије Обрадовић да се претрес у појединостима о Предлогу закона изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима обави одмах по завршетку начелног претреса појединачног предлога закона, као и предлог да се овај Предлог закона разматра као пета тачка дневног реда седнице.

У наставку рада, народни посланици започели су заједнички начелни претрес о Предлогу закона о здравственом осигурању, Предлогу закона о здравственој заштити, Предлогу закона о предметима опште употребе, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, које су образложили представници предлагача, министар здравља др Златибор Лончар и народна посланица Марија Обрадовић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 5. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 28. марта, председници односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ и Јелена Жарић Ковачевић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У току дана, народни посланици водили су и закључили заједнички јединствени претрес о тачкама од 6. до 9. дневног реда.

Предлоге закона образложили су представници предлагача, министар здравља др Златибор Лончар и народна посланица др Александра Томић.

Трећег дана рада, 29. марта, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић, подсетио је народне посланике на члан 87. став 5. Пословника Народне скупштине, по коме председник може да одреди да Дан за гласање буде одмах по завршетку расправе у начелу и појединостима појединог предлога закона, и одредио петак, 29. март, са почетком у 11.50 часова, као Дан за гласање о 5. тачки дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Дан за гласање

У Дану за гласање, Народна скупштина усвојила је већином гласова Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, који је поднела народна посланица Марија Обрадовић.

Народни посланици су у Дану за гласање одлучили и да постоје оправдани разлози за ступање на снагу усвојеног закона раније од осмог дана од дана објављивања.

Резултати гласања:

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима, у целини

У наставку рада, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о 1. тачки дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о здравственом осигурању, и започела претрес у појединостима о 2. тачки дневног реда, односно о Предлогу закона о здравственој заштити.

Седници је присуствовао представник предлагача, министар здравља др Златибор Лончар.

Четвртог дана рада, 2. априла, председници, односно овлашћени представници, посланичких група, народни посланици Весна Николић Вукајловић, др Бобан Бирманчевић и Милија Милетић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку седнице, Народна скупштина наставила је претрес у појединостима о 2. тачки дневног реда, односно о Предлогу закона о здравственој заштити.

До краја дана, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о предметима опште употребе и о Предлогу закона о измена и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић одредио је среду, 3. април, са почетком у 10 часова, као Дан за гласање о тачкама од 1. до 4. и од 6. до 9. дневног реда Треће седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 3. априла 2019. године, народни посланици усвојили су већином гласова Предлог закона о здравственом осигурању, Предлог закона о здравственој заштити, Предлог закона о предметима опште употребе, Предлог закона о изменама и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци.

Народна скупштина усвојила је и Предлог закона о потврђивању Акта о оснивању Азијске инфраструктурне инвестиционе банке, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Литваније о сарадњи у борби против криминала, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

Већином гласова народни посланици изабрали су Марка Јанковића за председника Комисије за хартије од вредности, а председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала му је на избору.

Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника, на које су указивали народни посланици током седнице, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о здравственом осигурању, у целини

2. Предлог закона о здравственој заштити, у целини

3. Предлог закона о предметима опште употребе, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о супстанцама које се користе у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци, у целини

6. Предлог закона о потврђивању Акта о оснивању Азијске инфраструктурне инвестиционе банке

7. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Литваније о сарадњи у борби против криминала

8. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СНС)

9. Предлог одлуке о избору председника Комисије за хартије од вредности

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда ове седнице и одлучивање о њима, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Трећу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години.


Видео (14)

Среда, 27. март 2019. | Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 27.03.2019.(I)

Среда, 27. март 2019. | Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 27.03.2019.(II)

Среда, 27. март 2019. | Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 27.03.2019.(III)

Среда, 27. март 2019. | Трећа седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 27.03.2019.(IV)

Четвртак, 28. март 2019. | наставак Треће седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2019. години 28.03.2019.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 9


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2