Четвртак, 20. септембар 2007.

Друга седница Одбора за трговину и туризам

Одбор за трговину и туризам одржао је Другу седницу 20. септембра на којој је разматран Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2006. годину.Одбор за трговину и туризам одржао је Другу седницу 20. септембра на којој је разматран Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2006. годину. Седници је председавао председник Одбора Небoјша Стефановић, а присуствовали су председник Савета Комисије за заштиту конкуренције Дијана Марковић-Бајаловић,чланови Савета Комисије и Драган Пенезић помоћник министра за трговину и туризам.

Председник Савета Комисије представила је чланивима Одбора Извештај о раду Комисије и истакла остварене резултате и проблеме са којима се Комисија суочава у раду од оснивања. Она је навела да у даљем раду Комисија мора да посвети пажњу развоју свести у јавности о важности заштите конкуренције, али и да да допринос у изради измена и допуна постојећег закона, пре свега у области изрицања казни за прекршиоце на тржишту.

Након расправе по овој тачки дневног реда, Одбор није прихватио Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције.

У наставку седнице, помоћник министра за трговину и туризам Драган Пенезић упознао је чланове Одбора са активностима министарства у погледу израде предлога закона који би требало да се нађу у скупштинској процедури до краја године. У складу са акционим планом о хармонизацији прописа до новембра ове године, Министарство за трговину и туризам упутиће у скупштинску процедуру предлоге закона о трговини, изменама и допунама закона о заштити потрошача, изменама и допунама закона о заштити конкуренције, закона о електронској трговини, о робним резервама и о општој безбедности роба и услуга на тржишту. Закон о робним берзама и закон о потрошачким кредитима тренутно су у фази израде и могли би се наћи у скупштинској процедури у виду предлога до краја године, истакао је помоћник министра Пенезић.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја