Уторак, 10. јул 2007.

Друга седница Одбора за привредне реформе

Одбор за привредне реформе одржао је Другу седницу, 10. јула, којој је председавао председник Одбора Милован Марковић.Одбор за привредне реформе одржао је Другу седницу, 10. јула, којој је председавао председник Одбора Милован Марковић.

Седници су присуствовали народни посланици из Крагујевца, председник Одбора за приватизацију Никола Новаковић, заменик председника Одбора за индустрију Радмило Милошевић, представници локалне самоуправе града Крагујевца, представник министарства за економију и регионални развој Милован Васић, представници синдиката металске индустрије Крагујевац и менаџмент индустрије «Застава».

На захтев председника и чланова Одбора предвиђени дневни ред седнице је допуњен тачком избора заменика председника Одбора и тачком закључци Одбора о захтевима синдиката метласке индустрије Крагујевац.

Чланови Одбора су једногласно изабрали Ота Кишмартона из Посланичке групе Српска радикална странка за заменика председника Одбора.

У даљем раду чланови Одбора су разматрали иницијативу за решавање проблема и реформу у металској индустрији коју су покренули синдикати металске индустрије града Крагујевца и локална самоуправа у договору са народним посланицима из Крагујевца. Одбор је размотрио и захтеве синдиката металске индустрије Крагујевац који се односе на доношење стратегије металске индустрије, покретање иницијативе за измену Закона о приватизацији, повећање отпремнина за добровољни одлазак радника из фабрика, покретање иницијативе за измену прописа о превременом одласку у пензију, решавање статуса ЗЗО-а и наставак субвенција до приватизације фабрика.

Председник Одбора Милован Марковић је предложио да Одбор формулише следеће закључке: да Одбор подржава све иницијативе синдиката, да је у што хитнијем року потребно решити питање статуса ЗЗО-а, у складу са захтевима синдиката, да до 31. јула ове године Министарство за економију и регионални развој достави Одбору информације о стању у металској индустрији и процесу приватизације у овој грани, да се закључци Одбора упуте Влади Републике Србије, Министарству за економију и регионални развој, Министарству финансија, Министарству рада и социјалне политике, као и надлежним одборима Народне скупштине – Одбору за индустрију, Одбору за приватизацију, Одбору за финансије и Одбору за рад, борачка и социјална питања. Чланови Одбора су једногласно усвојили формулације закључака.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2