17. октобар 2018. Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

17. октобар 2018. Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Уторак, 16. октобар 2018.

Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години, за уторак, 16. октобар 2018. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Јелена Вујић Обрадовић, Мирослав Алексић, Ђорђе Комленски, Јован Јовановић, Ђорђе Вукадиновић, Срђан Ного, Балша Божовић, Татјана Мацура, др Данијела Стојадиновић, Саша Радуловић и Александар Марковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

 1. Предлог закона о грађевинским производима, који је поднела Влада;
 2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, који је поднела Влада;
 3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, који је поднела Влада;
 4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, који је поднела Влада;
 5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о транспорту опасне робе, који је поднела Влада;
 6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, који је поднела Влада;
 7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, који је поднела Влада;
 8. Предлог закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила, који је поднела Влада;
 9. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, који је поднела Влада;
 10. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о економској и техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Мађарске у области инфраструктурних пројеката, који је поднела Влада и
 11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1-10 дневног реда седнице.

Другог дана рада, 17. октобра, Народна скупштина започела је начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 10. дневног реда седнице.

Предложене акте образложила је представница предлагача, потпредседница Владе и министарка за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру проф. др Зорана Михајловић са сарадницима.

До краја дана, Народна скупштина водила заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о грађевинским производима, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о транспорту опасне робе, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби и Предлогу закона о потврђивању Оквирног споразума о економској и техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Мађарске у области инфраструктурних пројеката.

Трећег дана рада, 18. октобра 2018. године, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Мариника Тепић, Марко Ђуришић, др Бранислав Михајловић, Срђан Ного, др Даница Буквић и мр Јадранка Јовановић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина је наставила и до краја дана закључила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 10. дневног реда седнице.

Народни посланици размотрили су и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

Четвртог дана рада, 22. октобра, Народна скупштина започела је расправу у појединостима о Предлогу закона о грађевинским производима.

До краја дана, Народна скупштина водила је расправу у појединостима o овом Предлогу закона.

Петог дана рада, 23. октобра, а пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група Александар Шешељ, Соња Павловић, др Санда Рашковић Ивић, др Ана Стевановић, Владимир Ђурић, Бошко Обрадовић, Енис Имамовић, др Александра Јерков, Мирјана Драгаш, Маријан Ристичевић и др Бобан Бирманчевић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина водила је претрес о појединостима о Предлогу закона о грађевинским производима. Током седнице председавајући седницом потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић поздравио је у своје и у име Народне скупштине представнике Кинеске привредне коморе, који су пратили део седнице.

До краја дана народни посланици су водили претрес о појединостима о Предлогу закона о грађевинским производима.

Шестог дана рада, 24. октобра, Народна скупштина наставила је и до краја дана водила претрес у појединостима о Предлогу закона о грађевинским производима.

Седмог дана рада, 25. oктобра, пре преласка на дневни ред, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Зоран Живковић, Ђорђе Вукадиновић, Мирослав Алексић, Милија Милетић, проф. др Миладин Шеварлић, др Ана Стевановић, Татјана Мацура, Звонимир Стевић и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина је водила и закључила расправу у појединостима о Предлогу закона о грађевинским производима, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о транспорту опасне робе, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, потпредседник Народне скупштина Верољуб Арсић, одредио је петак, 26. октобар, са почетком у 10.00 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика, Предлог закона о грађевинским производима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, Предлог закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о транспорту опасне робе, Предлог закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила и Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби.

У Дану за гласање, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о економској и техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Мађарске у области инфраструктурних пројеката и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Српска напредна странка.

У Дану за гласање Народна скупштина је одлучивала и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о грађевинским производима, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о ваздушном саобраћају, у целини

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о транспорту опасне робе, у целини

6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о истраживању несрећа у ваздушном, железничком и водном саобраћају, у целини

7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, у целини

8. Предлог закона о изменама и допунама Закона о државној припадности и упису пловила, у целини

9. Предлог закона о изменама и допунама Закона о поморској пловидби, у целини

10. Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о економској и техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Мађарске у области инфраструктурних пројеката

11. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије (СНС)

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић закључио је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години.


Видео (28)

Уторак, 16. октобар 2018. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 16.10.2018. (I)

Уторак, 16. октобар 2018. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 16.10.2018. (II)

Уторак, 16. октобар 2018. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 16.10.2018. (III)

Уторак, 16. октобар 2018. | Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 16.10.2018. (IV)

Среда, 17. октобар 2018. | наставак Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2018. години 17.10.2018.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 23


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2