Среда, 13. октобар 2004. - Уторак, 2. новембар 2004.

Друга седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години за среду, 13. октобар 2004. године, са почетком у 15 часова.


Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години за среду, 13. октобар 2004. године, са почетком у 15 часова.

За ову седницу Народна скупштина је усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама Закона о буџету Републике Србије за 2004. годину са предлозима одлука о давању сагласности на одлуке о изменама финансијских планова организација обавезног осигурања за 2004. годину;
а) Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање запослених,
б) Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање пољопривредника,
в) Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање самосталних делатности,
г) Републичког завода за здравствено осигурање,
д) Националне службе за запошљавање, које је поднела Влада Републике Србије,
2. Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта обнове енергетског сектора у Републици Србији, који је поднела Влада Републике Србије,
3. Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Ургентног пројекта здравства, који је поднела Влада Републике Србије,
4. Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске банке за обнову и развој (ЕПС, Пројекат II), који је поднела Влада Републике Србије,
5. Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта обнове града Београда, који је поднела Влада Републике Србије,
6. Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта управљања електроенергетским системом, који је поднела Влада Републике Србије,
7. Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта градског водовода –Србија, који је поднела Влада Републике Србије,
8. Предлог закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, који је поднела Влада Републике Србије,
9. Избор члана Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са Листе коју је поднела Српска академија наука и уметности,
10. Предлог одлуке о образовању анкетног одбора ради утврђивања чињењица и околности на изборима за Скупштину града Београда, одржаним 19. септембра 2004. године, који су поднели народни посланици Љиљана Несторовић и Мехо Омеровић.

Другог дана рада (14. октобар) Народна скупштина је отпочела начелну расправу о Предлогу закона о измени Закона о буџету Републике Србије за 2004. годину са предлозима одлука о давању сагласности на одлуке о изменама финансијских планова организација обавезног осигурања за 2004. годину. Предлог закона је образложио Млађан Динкић, министар финансија.

Трећег дана рада (18. октобар) народни посланици су окончали претрес о Предлогу закона о изменама Закона о буџету у начелу и појединостима.

Четвртог дана рада (19. октобар ), у Дану за гласање, народни посланици усвојили су Предлог закона о изменама Закона о буџету за 2004. годину са предлозима одлука о давању сагласности на одлуке о изменама финансијских планова обавезног осигурања за 2004. годину, и то: Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање запослених, Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање пољопривредника, Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање самосталних делатности, Републичког фонда за здравствено осигурање и Националне службе за запошљавање, које је поднела Влада Републике Србије.

У наставку рада, Народна скупштина је констатовала оставку др Предрага Бубала на функцију министра за економске односе са иностранством и у дневни ред, по хитном поступку, уврстила Предлог за избор чланова Владе Републике Србије, као другу тачку дневног реда. Председник Влада Републике Србије др Војислав Коштуница образложио је Предлог народним посланицима.

По окончању расправе, у Дану за гласање, Народна скупштина је изабрала др Предрага Бубала за министра привреде, др Слободана Вуксановића за министра просвете и спорта а др Милан Париводића за министра за економске односе са иностранством. Изабрани министри су положили заклетву пред Народном скупштином.

Петог дана рада (21. октобар) народни посланици су обавили заједнички начелни претрес о Предлогу закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта обнове енергетског сектора у Републици Србији, Предлогу закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање ургентног пројекта здравства, Предлогу закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за обнову и развој, Предлогу закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта обнове града Београда, Предлогу закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта градског водовода – Србија и размотрили предлоге закона у појединостима. Предлоге закона образложио је министар финансија Млађан Динкић.

Председавајући је обавестио Народну скупштину да су председник посланичке групе Г17 плус Горан Пауновић и заменик председника посланичке групе Г17 плус Ксенија Миливојевић поднели оставке на те функције.

На почетку шестог дана рада ( 26. октобар ), председник Народне скупштине Предраг Марковић обавестио је народне посланике да је Милољуб Албијанић изабран за председника а Снежана Стојановић – Плавшић за заменика председника посланичке групе Г17 плус.

Народна скупштина је у начелу размотрила Предлог закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, који је поднела Влада Републике Србије, и отпочела разматрање поднетих амандмана. Предлог закона образложио је министар културе Драган Којадиновић.

Седмог дана рада ( 27. октобар ) Народна скупштина је размотрила амандмане поднете на Предлог закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и обавила претрес о избору члана Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са листе коју је поднела Српска академија наука и уметности. Размотрен је и Предлог одлуке о образовању анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности на изборима за Скупштину града Београда, одржаним 19. септембра 2004. године, чиме је исцрпљен дневни ред седнице.

Председавајући је одредио 2. новембар у 10,00 часова за Дан за гласање о тачкама дневног реда Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2004. године.

Пошто је Народна скупштина завршила расправу о свим тачкама дневног реда ове седнице, председник Марковић је одредио Дан за гласање (2. новембар) о свим тачкама, осим о првој и другој о којима је Народна скупштина већ обавила гласање.

У Дану за гласање, Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта обнове енергетског сектора у Републици Србији, Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Ургентног пројекта здравства, Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске банке за обнову и развој (ЕПС, Пројекат II), Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта обнове града Београда, Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по заујму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта управљања електроенергетским системом и Предлог закона о давању контрагаранције Републике Србије Србији и Црној Гори по зајму Европске инвестиционе банке за финансирање Пројекта градског водовода- Србија.

У наставку рада Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Предлог одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања чињењица и околности на изборима за Скупштину града Београда, одржаним 19. септембра 2004. године.

Народна скуппштина није изабрала члана Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са Листе коју је поднела Српска академија наука.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председник Предраг Марковић је закључио Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2004. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6