Среда, 12. октобар 2005. - Четвртак, 20. октобар 2005.

Друга седница Дргугог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2005. години

За Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2005. години, коју је председник Народне скупштине Предраг Марковић сазвао за среду, 12. октобар, са почетком у 10 часова, Народна скупштина је усвојила дневни ред.


За Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2005. години, коју је председник Народне скупштине Предраг Марковић сазвао за среду, 12. октобар, са почетком у 10 часова, Народна скупштина је усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о ветеринарству, који је поднела Влада Републике Србије,

2. Предлог закона о агенцији за ветеринарске, фитосанитарне и санитарне лабораторије, који је поднела Влада Републике Србије,

3. Предлог закона о измени Закона о превозу у друмском саобраћају, који је поднела Влада Републике Србије,

4. Предлог одлуке о измени Одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања истине о новорођеној деци несталој из породилишта у више градова у Србији, који су поднели народни посланици Живодарка Дацин, Леила Руждић-Трифуновић, Снежана Стојановић-Плавшић, Мирослав Недељковић и Милан Димитријевић,

5. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднео народни посланик Верољуб Стевановић, председник Посланичке групе Нова Србија и самостални посланици 9+9.

На почетку заједничког начелног претреса о предлозима закона о

ветеринарству и о агенцији за ветеринарске, фитосанитарне и санитарне лабораторије, народним посланицима се, као представник предлагача, обратила министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Ивана Дулић-Марковић. Она је указала на значај хитног доношења предложених закона и предочила најзначајније новине у овим законским предлозима.

Првог дана рада народни посланици су водили заједнички начелни претрес о овим предлозима закона.

Другог дана рада (13. октобар) Народна скупштина је обавила начелни претрес о Предлогу закона о измени Закона о превозу у друмском саобраћају, затим, Предлогу одлуке о измени Одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања истине о новорођеној деци несталој из породилишта у више градова у Србији и о Предлогу одлуке и изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

У поподневном делу рада, Народна скупштина је отпочела претрес у појединостима о Предлогу закона о ветеринарству.

Трећег дана рада (18. октобар) Народна скупштина је обавила претрес у појединостима о Предлогу закона о ветеринарству и Предлогу закона о измени Закона о превозу у друмском саобраћају.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда, председник Марковић је одредио четвртак, 20. октобар у 10 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Друге седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2005. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање (20. октобар) Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о ветеринарствуи Предлог закона о измени Закона о превозу у друмском саобраћају. Народна скупштина је усвојила Предлог одлуке о измени Одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања истине о новорођеној деци несталој из породилишта у више градова у Србији и Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и гласање о свим тачкама дневног реда, председник Предраг Марковић је закључио Другу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине републике Србије у 2005. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја