6. мај 2020. Друга седница Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања

6. мај 2020. Друга седница Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања

Среда, 6. мај 2020.

Друга седница Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је Другу седницу Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања, за среду, 6. мај 2020. године, са почетком у 10.00 часова.


За ову седницу одређен је следећи дневни ред:

  1. Предлог одлуке о укидању ванредног стања, који је поднела Влада и
  2. Предлог закона о важењу уредаба које је Влада уз супотпис председника Републике донела за време ванредног стања и које је Народна скупштина потврдила, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог председнице Народне скупштине Маје Гојковић да се обави заједнички јединствени претрес о обе тачке дневног реда седнице.

Седници је присуствовала председница Владе Ана Брнабић и потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Народна скупштина водила је и закључила заједнички јединствени претрес о Предлогу одлуке о укидању ванредног стања и о Предлогу закона о важењу уредаба које је Влада уз супотпис председника Републике донела за време ванредног стања и које је Народна скупштина потврдила, које је народним посланицима образложила представник предлагача, председница Владе Ана Брнабић.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштина Маја Гојковић одредила је среду, 6. мај, са почетком у 20.45 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Друге седнице Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 6. маја, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика, Предлог одлуке о укидању ванредног стања, који је поднела Влада и Предлог закона о важењу уредаба које је Влада уз супотпис председника Републике донела за време ванредног стања и које је Народна скупштина потврдила, који је поднела Влада.

У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председница Народне скупштина Маја Гојковић закључила је Другу седницу Народне скупштине Републике Србије за време ванредног стања.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5