Четвртак, 29. јул 2021.

Друга седница Пододбора за праћење стања у пољопривреди у маргиналним – најнеразвијенијим подручјима Републике Србије - подручја са отежаним условима рада у пољопривреди

Пододбор за праћење стања у пољопривреди у маргиналним – најнеразвијенијим подручјима Републике Србије - подручја са отежаним условима рада у пољопривреди, одржао је 29. јула 2021. године седницу на којој је размотрена актуелна ситуација у пољопривреди у најнеразвијенијим подручјима.


Председник Пододбора Милија Милетић истакао је да је пандемија изазвана корона вирусом потврдила да државе треба да ставе акценат на село и пољопривреду, јер је то извор живота.

Нарочито је потребно да се више издваја за неразвијена подручја, са отежаним условима рада у пољопривреди, указао је Милетић. Он је додао и да је веома битно улагати и у механизацију.

Милетић је навео и да пољопривредници у мањим подручјима имају проблем приликом техничких прегледа трактора, имајући у виду да у мањим срединама није могуће вршити техничку проверу, већ је потребно да се возило допреми до већих насеља, што представља значајан финансијски трошак.

Чланови Пододбора су током расправе разменили мишљења о актуелној ситуацији у пољопривреди у најнеразвијенијим подручјима.

Седници су присуствовали представници организација Коалиција за доброчинство и Федерација банака хране, са којима су чланови Пододбора разговарали о потреби да се обезбеде услови да се компанијама укине наплата ПДВ на донацију хране неразвијеним општинама и становништву, која је пред истеком рока трајања.

Седници је председавао председник Пододбора Милија Милетић, а присуствовали су следећи чланови Пододбора: Оља Петровић, Хаџи Милорад Стошић и Горан Спасојевић, као и народни посланици Братимир Ваcиљевић и проф. др Јахја Фехратовић.


Видео (1)

Четвртак, 29. јул 2021. | Друга седница Пододбора за праћење стања у пољопривреди у маргиналним- најнеразвијенијим подручјима Републике Србије - подручја са отежаним условима рада у пољопривреди 29.07.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
понедељак, 27. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја