1. јун 2018. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

1. јун 2018. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Петак, 1. јун 2018.

Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 154 народних посланика, Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву за петак, 1. јун 2018. године.


Шесто ванредно заседање почело је у 10.00 часова.

У захтеву за одржавање заседања утврђен је следећи дневни ред:

 1. Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, који је поднела Народна банка Србије;
 2. Предлог закона о финансијском обезбеђењу, који је поднела Народна банка Србије;
 3. Предлог закона о међубанкарским накнадама и посебним правилима пословања код платних трансакција на основу платних картица, који је поднела Народна банка Србије;
 4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о платним услугама, који је поднела Народна банка Србије;
 5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије, који је поднела Народна банка Србије;
 6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, који је поднела Влада;
 7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, који је поднела Влада;
 8. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Други програмски зајам за развојне политике у области јавних расхода и јавних предузећа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
 9. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат пружања подршке финансијским институцијама у државном власништву) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
 10. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Додатно финансирање за Други Пројекат развоја здравства Србије) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, који је поднела Влада;
 11. Предлог одлуке о избору четири члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

У наставку рада, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 11. дневног реда седнице, а предложене законе образложили су представници предлагача, гувернер Народне банке Србије др Јоргованка Табаковић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

До краја дана, Народна скупштина водила је заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда.

Другог данa рада, 4. јуна 2018. године, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 11. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 6. јуна, Народна скупштина започела је и до краја дана водила расправу у појединостима о Предлогу закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину.

У току рада, Народна скупштина констатовала је престанак мандата народном посланику Жељку Сушецу.

Четвртог дана рада, 7. јуна, пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Шешељ, Владимир Ђурић, Ђорђе Вукадиновић, др Ана Стевановић, Бошко Обрадовић, Зоран Живковић, Маријан Ристичевић и др Бобан Бирманчевић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је наставила и до краја дана водила претрес у појединостима о Предлогу закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину.

У току рада, Народна скупштина је на основу Одлуке Републичке изборне комисије и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народном посланику Живану Ђуришићу, изабраном са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ, након чега је новоизабрани народни посланик положио заклетву.

Петог дана рада, 8. јуна, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о тачкама 1. до 11. дневног реда седнице.

Пошто је Народна скупштина обавила јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић одредиo је петак, 8. јун, са почетком у 15.30 часова, као Дан за гласање о свим предлозима закона дневног реда Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.

Дан за гласање o свим тачкама дневног реда

У Дану за гласање, народни посланици усвојили су Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, Предлог закона о финансијском обезбеђењу, Предлог закона о међубанкарским накнадама и посебним правилима пословања код платних трансакција на основу платних картица, Предлог закона о изменама и допунама Закона о платним услугама и Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије, које је поднела Народна банка Србије.

Народни посленици већином гласова усвојили су и Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Други програмски зајам за развојне политике у области јавних расхода и јавних предузећа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат пружања подршке финансијским институцијама у државном власништву) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, као и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Додатно финансирање за Други Пројекат развоја здравства Србије) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој, које је поднела Влада.

Већином гласова усвојен је и Предлог одлуке о избору четири члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга код уговарања на даљину, у целини

2. Предлог закона о финансијском обезбеђењу, у целини

3. Предлог закона о међубанкарским накнадама и посебним правилима пословања код платних трансакција на основу платних картица, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о платним услугама, у целини

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Народној банци Србије, у целини

6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, у целини

7. Предлог закона о изменама и допунама Закона о стечају, у целини

8. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Други програмски зајам за развојне политике у области јавних расхода и јавних предузећа) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој

9. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат пружања подршке финансијским институцијама у државном власништву) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој

10. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Додатно финансирање за Други Пројекат развоја здравства Србије) између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој

11. Предлог одлуке о избору четири члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић закључио је Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву.


Видео (17)

Петак, 1. јун 2018. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 01.06.2018. (I)

Петак, 1. јун 2018. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 01.06.2018. (II)

Петак, 1. јун 2018. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 01.06.2018. (III)

Петак, 1. јун 2018. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 01.06.2018. (IV)

Понедељак, 4. јун 2018. | наставак Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву 04.06.2018. (I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 12


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2