Уторак, 14. јул 2015.

Други састанак Парламентарног форума за енергетску политику

На другом састанку Парламентарног форума за енергетску политику (ПФЕП) утврђен је план активности у наредном периоду. За заменика председника Форума изабран је др Бранислав Блажић, а Форуму су се прикључила и три нова члана Вера Пауновић, Драгомир Карић и Милош Тошанић.


Чланови Форума, али и многобројни гости који су присуствовали састанку, изнели су предлоге за начин и план рада. Тако се могло чути да је неопходно покренути иницијативу за измену и допуну одређених закона којима би се отворила перспектива за привлачење страних инвеститора, али и предлози шта учинити како би се повећала искоришћеност биомасе у Србији. Између осталог говорило се и о искоришћености традиционалних извора енергије и успостављању озбиљне трговине електричном енергијом.

Председница Форума најавила је да ће, на предлог Немачке организације за техничку сарадњу (ГИЗ) крајем августа бити одржана радионицу на којој ће експерти представити тренутну ситуацију енергетике у Србији. Тиме ће се обезбедити анализа са становишта цивилног друштва, али и са становишта државних органа.

„Након тога у плану је форум на коме бисмо размотрили и дали своје виђење стратегије развоја енергетике, који се налази у скупштинској процедури. Са тог форума изашли бисмо са предлогом препорука, али и са позивом на дебату, који бисмо упутили релевантним субјектима, чије мишљење о стратегији желимо да чујемо“, најављује Томић.

Она је најавила да ће у септембру бити организован састанак Форума и делегација Министарства за енергетику и заштиту животне средине Баден-Виртемберга, који ће се налазити у званичној посети Србији.

Састанку су присуствовали представници Београдског фонда за политичку изузетност, Конфиндустрије, Центра за европске политике и Савета Агенције за енергетику Републике Србије, као и новинари и уредници Балканмагазина и Атлантиса.

Они су се сложили да начин рада који практикује Парламентарни форум за енергетску политику идеална платформа на којој могу да се сретну све заинтересоване стране и сви стручни капацитети , како би се покренула важна питања.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
субота, 2. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја