3. новембар 2021. Шефица делегације Народне скупштине при ПС ОЕБС Весна Марковић

3. новембар 2021. Шефица делегације Народне скупштине при ПС ОЕБС Весна Марковић

Среда, 3. новембар 2021.

Учешће Весне Марковић на заседању Сталног одбора ПС ОЕБС у онлајн формату

Шефица делегације НСРС при ПС ОЕБС Весна Марковић је учествовала на заседању Сталног одбора ПС ОЕБС-а који је одржан у онлајн формату.


Председница ПС ОЕБС Маргарета Цедерфелд је поздравила присутне и у уводном обраћању указала на изазове са којима се суочава регион ОЕБС-а посебно се осврнувши на кризу у Авганистану, Украјини као и на проблем пандемије Ковида са којим с суочава цела планета.

Након ње учесницима се обратио Роберто Монтела генерални секретар ПС ОЕБС који је представио годишњи извештај рада ПС ОЕБС.

Весна Марковић је у свом обраћању нагласила да се још увек осећа утицај Ковид пандемије на наша друштва али да упркос томе ПС ОЕБС настављају успешно са својим активностима. Она се осврнула на Извештај генералног секретара Роберта Монтеле као и на излагање председнице ПС ОЕБС Маргарете Цедерфелд и том приликом указала на важност парламентарне дипломатије. По речима Весне Марковић дијалози са представницима влада и посланицима на ОЕБС теме су од значаја за наша друштва и доприносе јачању улоге парламентараца у својим земљама. Један од циљева ПС ОЕБС-а би требало да буде како је рекла и јачање поверења између држава учесница и земаља партнера који ће се постићи активним дијалогом на све теме.

Весна Марковић је овом приликом указала и на проблем миграција са којима се суочава Србија будући да се налази на мигрантској рути и подвукла да би сарадња са колегама парламентарцима из земаља које се сусрећу са истим проблемом била од обостране користи. Како је рекла узимајући све ово у обзир Комитет за миграције ПС ОЕБС ће имати посебно важну улогу у изналажењу решења за ово питање.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја