12.октобар 2011.године Учесници семинара „Јачање законодавних и конзролних функција Народне скупштине“

12.октобар 2011.године Учесници семинара „Јачање законодавних и конзролних функција Народне скупштине“

Четвртак, 13. октобар 2011.

Одржан семинар на тему „Јачање законодавних и контролних функција Народне скупштине“

Представници Парламентарног института Народне Раде Словачке Републике одржали су јуче у Дому Народне скупштине семинар на тему „Јачање законодавних и контролних функција Народне скупштине“, намењеног запосленима у стручној Служби Народне скупштине Републике Србије.


Семинар је одржан у оквиру реализације истоименог Програма дефинисаног Меморандумом о сарадњи између Народне скупштине и Вестминстерске фондације за демократију, који је потписан 5.јула ове године.

Лубомир Фајтак, директор Парламентарног института и сарадници Мартин Корчек и Катарина Кубишова представили су колегама из Народне скупштине рад Народне Раде и развој Парламентарног института, његово место и улогу у раду Народне Раде, са посебним освртом на европске послове, активностима којима је Парламентарни институт посвећен, као и методама рада и улози у законодавном процесу. Посебна пажња на семинару посвећена је Одељењу за анализу, обезовање и парламентарна истраживања, које у сарадњи са законодавством, кроз припрему информација и анализа, даје потпору законодавном процесу Народне Раде.

Током своје посете Београду, представници Парламентарног института Народне Раде Словачке Републике разговарали су и са генералним секретаром и замеником генералног секретара Народне скупштине, као и са колегама запосленим у Одељењу за европске интеграције, Одбору за уставна питања и Законодавном одбору. Такође, размењена су искуства и са колегама из Одсека за истраживачко-аналитичке послове Народне скупштине о методологији истраживања, али и о организацији и начину рада парламентарне библиотеке и архиве.

Пројекат „Јачање законодавних и контролних функција Народне скупштине“ има за циљ унапређење капацитета људских ресурса и истраживачких капацитета стручне Службе, као и унапређење законодавне и контролне функције Народне скупштине. Посебна пажња током спровођења пројекта посвећена је дефинисању процедура и смерница за ефикасније управљање људским ресурсима у Служби, унапређењe истраживачког рада и јачањe подршке народним посланицима ради ефикаснијег обављања њихове функције.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
недеља, 24. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја