17.јун 2013. Учесници скупа „Парламент у фокусу“ – облици сарадње са политичким групацијама у Европи

17.јун 2013. Учесници скупа „Парламент у фокусу“ – облици сарадње са политичким групацијама у Европи

Понедељак, 17. јун 2013.

Одржан дијалог за народне посланике „Парламент у фокусу“ – облици сарадње са политичким групацијама у Европи

У Дому Народне скупштине данас је, у организацији Фондације Конрад Аденауер и Европског покрета Србије, одржан дијалог за народне посланике „Парламент у фокусу“ – облици сарадње са политичким групацијама у Европи.


Поздраваљајући учеснике скупа, директор канцеларије Фондације Конрад Аденауер у Београду Хенри Боне истакао је да је у оквиру међународне сарадње политичких партија од кључног значаја јачање индивидуалних капацитета народних посланика који у свом раду треба да користе механизме који су им на располагању, посебно оне који се односе на контролу рада извршне власти.
Народна посланица Наташа Вучковић, чланица делегације Народне скупштине у ПССЕ и потпредседница посланичког клуба Партије европских социјалиста у ПССЕ говорила је о свом искуству у сарадњи са посланицима политичких партија на међународном плану. Она је рекла да учешће посланика у овим организацијама доприноси њиховом бољем раду, али омогућава и унапређење организовања и јачање страначких капацитета одређене политичке партије.
Народна посланица Елвира Ковач, потпредседница групације Европске народне партије у ПССЕ упознала је учеснике скупа са начином рада и одлучавања у овој Групацији.
У дискусији, у којој су учествовали народни посланици Невен Цветићанин, Јелена Травар Миљевић и Гордана Чомић, разговарало се о међународној сарадњи политичких партија у светлу приступања Србије Европској унији, а размењена су мишљења и о политичким идеологијама у модерном друштву, начину одлучивања у мећународним организацијама и значају улагања у образовање.
И дискусији је учествовао и проф.др Зоран Стојиљковић, професор Факултета политичких наука у Београду и један од аутора књиге Политичке групације у Европи, која је представљена на данашњем скупу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5