Понедељак, 6. март 2023.

Десета седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

На седници Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, одржаној 6. марта 2023. године, чланови Одбора размотрили су следеће тачке дневног реда:


  1. Испитивање пријава на први јавни конкурс за избор чланова Високог савета судства и сачињавање листе кандидата;
  2. Испитивање пријава на први јавни конкурс за избор чланова Високог савета тужилаштва и сачињавање листе кандидата и
  3. Утврђивање распореда разговора са кандидатима за избор чланова Високог савета судства и Високог савета тужилаштва.
Поводом прве тачке дневног реда, председник Одбора информисао је чланове Одбора да председник Народне скупштине доноси Одлуку о расписивању јавног конкурса за избор четири члана Високог савета судства које бира Народна скупштина. Народна скупштина бира чланове Високог савета судства на предлог Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, гласовима две трећине свих народних посланика.

У оквиру прве тачке дневног реда, пријаве са потпуном документацијом на конкурс за избор четири члана Високог савета судства поднело је укупно 19 кандидата, а чланови Одбора су донели Одлуку о одбацивању једне као неблаговремене пријаве кандидата Боривоја Станковића из Лесковца, за избор члана Високог савета судства.

Поводом друге тачке дневног реда, председник Одбора информисао је чланове Одбора да председник Народне скупштине доноси Одлуку о расписивању јавног конкурса за избор четири члана Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина. Народна скупштина бира чланове Високог савета тужилаштва на предлог Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, гласовима две трећине свих народних посланика.

У оквиру друге тачке дневног реда, пријаве са потпуном документацијом за конкурс за избор четири члана Високог савета тужилаштва поднело је укупно 13 кандидата, а чланови Одбора су одбацили као неблаговремене пријаве кандидата Дејана Јакшића из Новог Сада и Слободана Орловића из Новог Сада. Пријава Драгане Обреновић из Ужица, која је послата мејлом без прописаног обрасца и уредне документације у прилогу, није се могла сматрати пријавом за избор чланова Високог савета тужилаштва, па није узимана у разматрање.

У наставку рада, чланови Одбора прихватили су Предлог одлуке о утврђивању распореда разговора са кандидатима који испуњавају услове за избор члана Високог савета судства и члана Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина.

Разговори са кандидатима који испуњавају услове за избор члана Високог савета судства и Високог савета тужилаштва које бира Народна скупштина обавиће се у суботу, 11. марта 2023. године, са почетком у 9.00 часова, у малој сали Дома Народне скупштине, Београд, Трг Николе Пашића 13.

Седници је председавао председник Одбора Владимир Ђукановић, a присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Светозар Вујачић, Дијана Радовић, Дубравка Краљ, Братимир Васиљевић, Милица Николић, Данијела Несторовић, Ђорђе Комленски, Јелена Милошевић, Андријана Васић, Јован Палалић, Миодраг Гавриловић, Борисав Ковачевић, Дејан Шулкић, проф. др Ђорђе Павићевић и др Балинт Пастор.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 6. март 2023. | Десета седницa Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу 06.03.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 3. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја