Четвртак, 13. мај 2021.

Десета седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

Чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, размотрили су на седници, одржаној 13. маја 2021. године, у начелу пет предлога закона који су предложени за дневни ред Дванаесте седнице Првог редовног заседања Народне скупштине у 2021. години.


Чланови Одбора размотрили су Предлог закона о измени Закона о планирању и изградњи, који је образложила Даница Ускоковић, в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Након расправе, Одбор је прихватио, у начелу, овај Предлог закона.

Одбор је размотрио и усвојио, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, који је образложио државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Милош Цветановић.

На овој седници усвојен је у начелу и Предлог закона о изменама и допунама Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, који је образложила в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Даница Ускоковић.

Чланови Одбора су размотрили и усвојили, у начелу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, који је образложио в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Вељко Ковачевић.

Предлог закона о метроу и градској железници, образложила је в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Даница Ускоковић, након чега су га чланови Одбора усвојили у начелу.

На седници је размотрен и усвојен Предлог закона о потврђивању Споразума о међународном повременом превозу путника аутобусима (Interbus споразум) и Одлуке бр. 1/2011 Заједничког одбора основаног Interbus споразумом о међународном повременом превозу путника аутобусима, који је образложио в.д. помоћника министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Милан Петровић.

Седници је председавала председница Одбора Катарина Ракић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора: Снежана Петровић, Горан Пекарски, Дејан Кесар, Славенко Унковић, Горан Спасојевић, Адријана Пуповац, Милутин Мркоњић, Зоран Бојанић, Никола Војиновић, Невенка Костадинова и Милосав Милојевић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Четвртак, 13. мај 2021. | Десета седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације 13.05.2021.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6