Уторак, 29. новембар 2022.

Девета седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су на седници од 29. новембра 2022. године, а пре преласка на утврђивање дневног реда седнице, на предлог председника Одбора већином гласова одлучили да повуку прву тачку предложеног дневног реда, односно, разматрање Извештаја о раду Агенције за спречавање корупције за 2021. годину, због немогућности директора Ангенције да присуствује седници и образложи Извештај, услед раније преузетих обавеза.


На предлог председника Одбора Верољуба Арсића, чланови Одбора одлучили су већином гласова да, на основу члана 76. Пословника, обаве заједнички јединствени претрес о тачкама 4. и 5. дневног реда седнице, односно, о давању сагласности на Предлог измена финансијског плана Фискалног савета за 2022. годину и на Предлог финансијског плана Фискалног савета за 2023. годину, које је поднео Фискални савет.

Председник Савета Агенције за енергетику Републике Србије Дејан Поповић образложио је члановима Одбора Финансијски план Агенције за 2023. годину, након чега су чланови Одбора већином гласова утврдили Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Агенције за енергетику Републике Србије за 2023. годину.

Чланови Одбора утврдили су већином гласова и Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Регулаторног тела за електронске медије за 2023. годину, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије, а који је образложила Мелина Раца, начелница финансијске службе РЕМ-а.

Такође, Одбор је већином гласова утврдио Предлог одлуке о давању сагласности на Финансијски план Комисије за хартије од вредности за 2023. годину, који је поднела Комисија за хартије од вредности и који је образложио Марко Јанковић, председник Комисије.

Одбор је већином гласова дао сагласност и на Предлог измена финансијског плана Фискалног савета за 2022. годину и на Предлог финансијског плана Фискалног савета за 2023. годину, које је поднео Фискални савет, а образложио Бојан Димитријевић, члан Савета.

У наставну седнице Одбор је, у складу са чланом 84. Пословника, донео одлуку о организовању јавног слушања на тему представљања Предлога закона о буџету Републике Србије за 2023. годину и Предлога закона о завршном рачуну буџета Републике Србије за 2021. године, за 4. децембар 2022. године, са почетком у 12 часова, у малој сали Дома Народне скупштине. Председник Одбора предложио је да се на јавно слушање позову сви чланиви и заменици чланова Одбора, председници посланичких група у Народној скупштини, сви одбори Народне скупштине, Влада Републике Србије, ресорно министарство, представници Фискалног савета, Народне банке Србије, Државне ревизорске институције, других институција и организација, као и стручна јавност и представници цивилног друштва.

Такође, на седници је одлучено и да Одбор образује Пододбор за разматрање извештаја о обављеним ревизијама Државне ревизорске институције, који ће радити у следећем саставу: др Александра Томић, председник и чланови Розалија Екрес, др Светлана Милијић, Никола Радосављевић и Далибор Јекић.

Седници је председавао председник Одбора Верољуб Арсић, а седници су присуствовали следећи чланови и заменици чланова Одбора: Мирослав Кондић, Тијана Давидовац, Драган М. Марковић, Никола Радослављевић, Далибор Јекић, Мирослав Алексић, др Ненад Митровић, Бојана Букумировић, Розалија Екрес, Небојша Зеленовић, Зоран Стојановић, др Александра Томић, Ана Белоица и Војислав Вујић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 29. новембар 2022. | Девета седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава 29.11.2022.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5