8. новембар 2019. Народна посланица Стефана Миладиновић на конференцији Дани безбедности ОЕБС

8. новембар 2019. Народна посланица Стефана Миладиновић на конференцији Дани безбедности ОЕБС

Уторак, 12. новембар 2019.

Учешће народне посланице Стефане Миладиновић на конференцији Дани безбедности ОЕБС

Технолошки развој омогућен дигитализацијом и његове импликације на све аспекте безбедности, укључујући и људску димензију, била је тема конференције Дани безбедности ОЕБС, одржане 8. новембра 2019. године у Бечу, на којој је учествовала народна посланица Стефана Миладиновић, као специјални известилац за дигиталну агенду Парламентарне скупштине ОЕБС.


У својом излагању, у својству панелисте, на седници о Технологији у циљу безбедности, Миладиновић је нагласила да су нова технолошка средства олакшала живот грађанима и пружила им могућности за активније учешће у јавном животу.

„Дигитализација нам је понудила и иновативне инструменте за борбу против кршења људских права, рекла је она. Сигурносне ризике које доноси дигитална трансформација не би требало потцењивати“, нагласила је Миладиновић.

„Као чланови парламента и међународне заједнице, та питања морамо да држимо на врху наше агенде. Ми ћемо подстицати и предлагати регулативу која подржава државе учеснице у решавању проблема ризика насталих дигитализацијом“, рекла је Миладиновић.

„У развијању нових политика и законодавства, такође би требало да проверимо да ли се тиме поштују основне слободе. С тим у вези, кључна је сарадња с ОЕБС, приватним сектором и цивилним друштвом.“

Дан безбедности ОЕБС на тему Приступ технологији и безбедности усредсређен на људска права, одржан је у Бечу 8. новембра 2019. године, окупивши представнике међународних институција, дипломатије, академије, цивилног друштва, медија и политике како би испитали ризике који су својствени развоју и коришћењу нових технологија, разменили најбоље праксе и размотрили како државе учеснице могу да примене родно осетљив приступ и приступ усредсређен на људска права у бављењу овом темом.

Током посете Бечу, специјални известилац Миладиновић је у четвртак, такође одржала билатералне састанке у Секретаријату ОЕБС с амбасадором Вуком Жугићем, координатором ОЕБС економских и еколошких активности и ОЕБС Одељењем за родну равноправност.

Размена ставова се фокусирала на утврђивање начина за будућу сарадњу и на спровођење резолуције о Дигитализацији као предности за родне политике, коју је усвојила Парламентарна скупштина на годишњем заседању у Луксембургу.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 25. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја