4. март 2020. Сусрет чланова Парламентарног одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ–Србија са парламентарном делегацијом из Републике Српске

4. март 2020. Сусрет чланова Парламентарног одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ–Србија са парламентарном делегацијом из Републике Српске

Среда, 4. март 2020.

Сусрет чланова Парламентарног одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ–Србија са парламентарном делегацијом из Републике Српске

Чланови делегације Народне скупштине у Парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ–Србија (ПОСП) разговарали су у Народној скупштини са делегацијом Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске, која борави у посети Републици Србији.


Председавајући Парламентарног одбора др Владимир Орлић представио је саговорницима делокруг рада ПОСП-а, истичући његово значајно место у процесу европских интеграција, имајући у виду да су његови чланови први непосредни саговорници Европског парламента испред Народне скупштине. „Дајемо допринос свим пословима у Народној скупштини који се тичу европских интеграција“, нагласио је др Владимир Орлић. Он је додао и да је Србија од 35 преговарачки поглавља отворила 18, као и да је спремна за отварање још пет нових поглавља.

Надлежности и начин рада Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу представио је председник Одбора Игор Црнадак, истичући да се тренутно ради на интензивнијој сарадњи са осталим одборима који имају исте надлежности у БиХ, ради усвајања закона усклађених са европским законодавством. Он је представио и актуелну политичку ситуацију у Босни и Херцеговини и перспективе за стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ.

Саговорници су се сложили и да је изузетно битно одржавати сталну комуникацију са грађанима по питању важности европских интеграција и њиховог утицаја на живот грађана.

На састанку је било речи и о Међустраначком дијалогу уз посредовање Европског парламента који је вођен у Народној скупштини и његовим резултатима, који су допринели додатном унапређењу изборних услова у Србији.

Састанку су присуствовали и чланови ПОСП Дубравка Филиповски и Маријан Ристичевић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
среда, 7. децембар

Цео календар догађаја