26. септембар 2013. Председнице Одбора за европске интеграције и Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва у разговору са комесаром Европске комисије за запошљавање, социјална питања и инклузију

26. септембар 2013. Председнице Одбора за европске интеграције и Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва у разговору са комесаром Европске комисије за запошљавање, социјална питања и инклузију

Петак, 27. септембар 2013.

Наташа Вучковић и Милица Дроњак разговарале са комесаром Европске комисије за запошљавање, социјална питања и инклузију Ласлом Андором

Председницa Одбора за европске интеграције Наташа Вучковић и председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Милица Дроњак разговарале су јуче, у Дому Народне скупштине, са комесаром Европске комисије за запошљавање, социјална питања и инклузију Ласлом Андором.


Председница Одбора за европске интеграције Наташа Вучковић информисала је Ласла Андора о припремама за учешће Народне скупштине у процесу праћења преговора са ЕУ. Истичући да су закони у области рада и социјалне политике у доброј мери хармонизовани са европским законодавством, указала је на проблеме у њиховој примени. Неопходно је, навела је Вучковић, унапредити социјални дијалог на националном и локалном нивоу, а проблеме високе незапослености и сиве економије је потребно приоритетно решавати.
Председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Милица Дроњак упознала је Андора са делокругом рада и надлежностима Одбора, истичући значај тема којима се овај Одбор бави.
Европски комесар за запошљавање, социјална питања и инклузију Ласло Андор рекао је да чланство у Европској унији значи више могућности за запошљавање за све њене грађане, и указао на значај социјалних реформи које нуди Европска унија.
Саговорници су се сложили да су Србији потребне економске реформе како би се решили проблеми сиве економије и високе стопе незапослености и омогућило ефикасније пословање српске привреде.
Састанку је присуствовао и шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 18. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја