20. фебруар 2020. Полагање заклетве судија и заменика јавних тужилаца изабраних на седници Двадесет трећег ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

20. фебруар 2020. Полагање заклетве судија и заменика јавних тужилаца изабраних на седници Двадесет трећег ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву

Четвртак, 20. фебруар 2020.

Судије положиле заклетву у Народној скупштини

Судије које су први пут изабране на судијску функцију у основним судовима, привредним судовима и Управном суду, као и заменици јавних тужилаца положили су заклетву у Народној скупштини пред председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.


Заклетву су положили судије и заменици јавних тужилаца који су на те функције изабрани на седници Двадесет трећег ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву, одржаној 13. фебруара 2020. године.

Судије које су положиле заклетву обављаће судијску функцију у Првом и Трећем основном суду у Београду, у основним судовима у Пироту и Лебану, у привредним судовима у Београду, Ваљеву, Лесковцу, Пожаревцу, Сомбору, Ужицу, Чачку, Новом Саду, Зрењанину, Панчеву и Крагујевцу, као и у Управном суду.

Гојковић је честитала новоизабраним судијама, изразивши уверење да ће судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, као и да ће, судећи по својој савести, обезбедити правично суђење за сваког грађанина и тиме допринети угледу судијске функције у Републици Србији.
„Верујем да ћете током мандата пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система у циљу стварања независног, модерног и ефикасног правосуђа и унапређења владавине права у целини“, поручила је Гојковић новоизабраним судијама.

Заклетву су положили и заменици јавних тужилаца у Првом, Другом и Трећем јавном тужилаштву у Београду, Вишем јавном тужилаштву у Новом Пазару, као и основним јавним тужилаштвима у Аранђеловцу, Панчеву, Смедереву, Зрењанину, Сремској Митровици, Крагујевцу, Новом Пазару, Ужицу, Нишу и Прокупљу.

Гојковић је и изабраним заменицима јавних тужилаца пожелела успех у раду и изразила уверење да ће, радећи по својој савести и у складу са Уставом и законом, обезбедити поштовање закона и допринети угледу тужилачке функције у Републици Србији.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
петак, 9. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја