Среда, 18. август 2004. - Уторак, 24. август 2004.

Десето ванредно заседање Народне скупштине у 2004. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Десето ванредно заседање Народне скупштине у 2004. години на захтев 84 народна посланика, за среду, 18. август.


Председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић сазвао је Десето ванредно заседање Народне скупштине у 2004. години на захтев 84 народна посланика, за среду, 18. август.

Председник Народне скупштине обавестио је народне посланике да су подносиоци Захтева за одржавање ванредног заседања писаним путем повукли предлог да се на овој седници разматрају Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијском лизингу, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар и Предлог одлуке о именовању председника и чланова Одбора за обнову и развој Сремских Карловаца.

Народна скупштина је на овој седници разматрала следећи дневни ред:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о радиодифузији, који је поднела Влада Републике Србије,
2. Предлог одлуке о избору судија, који је поднео Високи савет правосуђа,
3. Избор и именовање председника и чланова органа и тела утврђених законом:
а) Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности, који је поднела Влада Републике Србије,
б) Избор чланова Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са листе коју је поднела Српска академија наука и уметности.

Првог дана рада (18. август) народни посланици су, у начелу и појединостима, размотрили Предлог закона о изменама и допунама Закона о радиодифузији.

Другог дана рада ( 19. август) Народна скупштина је обавила расправу о Предлогу одлуке о избору судија, Предлогу одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности и избору чланова Републичког одбора за решавање о сукобу интереса са листе коју је поднела Српска академија наука и уметности.

У Дану за гласање (24. август) Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о изменама и допунама Закона о радиодифузији. Народни посланици су изабрали судије Врховног суда Србије, општинских, окружних, трговинских судова и Вишег трговинског суда у Београду, без предлога које је Народна скупштина оспорила.

Народна скупштина је усвојила Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности и изабрала чланове Републичког одбора за решавању о сукобу интереса са листе коју је поднела Српска академија наука и уметности.

Након изјашњавања о повредама пословника на које су утоку седнице указали народни посланици, председник Народне скупштине Републике Србије Предраг Марковић закључио је Десето ванредно заседање у 2004. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6