Петак, 24. јануар 2014.

Учешће делегације Народне скупштине на Осмој пленарној седници Парламентарне скупштине Медитерана

Делегација Народне скупштине Републике Србије учествовала је, на позив Француског парламента, на Осмој Пленарној седници Парламентарне скупштине Медитерана у Марсеју, у Француској, која је била одржана од 20. до 23. јануара 2014. године.


На Осмој Пленарној скупштини ПСМ, поред Србије, учестовале су и сталне делегације парламената Aлжира, Албаније, Андоре, Босне и Херцеговине, Кипра, Хрватске, Египта, Француске, Грчке, Израела, Италије, Јордана, Либана, Малте, Мауританије, Монака, Марока, Палестине, Португалије, Румуније, Русије, Словачке, Сирије и Турске , као и бројни посматрачи и гости. Скупу су присуствовали и председници парламената Албаније, Монака, Марока, Мауританије и Француске. Генералне теме Осмог пленарног заседања биле су посвећене утицају корупције на регионалном нивоу, мировнм процесима на Блиском истоку, економској кризи и питању незапослености, политици интеграције особа са инвалидитетом, као и ефектима климатских промена на Медитерану. Током пленарне седнице размотрени су и усвојени извештаји и резолуције о којима се расправљало током састанака три стална одбора, као и Акциони план за 2014. годину.

У оквиру рада Другог сталног Одбора (Комитета за економију и животну средину) члан делегације Невена Стојановић је, у својству, за ову прилику, посебно изабраног члана Управног Одбора ПАМ-овог Панела о трговини и инвестицијама у Медиетрану, представила Извештај о активностима Панела Парламентарне скупштине Медитерана о трговини и инвестицијама у Медитерану. Извештај наше делегације је оцењен врло успешно, а народна посланица Невена Стојановић је остварила запажен наступ.

На затварању Осме пленарне седнице Парламентарне скупштине Медитерана у Марсеју, члану делегације Горици Мојовић је уручена „Награда Парламентарне скупштине Медитерана“ коју је примила у име Исидоре Жебељан, композитора и најмлађег српског академика, коју је наша делегација кандидовала за ову награду која се додељује заслужним личностима који раде и стварају на простору Медитерана.

У саставу делегације били су чланови сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Медитерана: Невена Стојановић, члан Управног Одбора Панела о трговини и инвестицијама у Медитерану, Светислава Булајић, потпредседник Економског одбора у ПСМ, Саша Максимовић, Горица Мојовић, као и заменик члана Александар Сенић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
среда, 18. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја