Уторак, 30. мај 2006.

Сусрет делегације Конгреса српског уједињења и Одбора за односе са Србима изван Србије

Председник Одбора за односе са Србима изван Србије Народне скупштине Републике Србије Миљко Четровић, са члановима Одбора разговарао је,данас, са Делегацијом Конгреса српског уједињења, коју је предводила председник Конгреса, Јасмина Болонже из Сан Франциска (САД).Председник Одбора за односе са Србима изван Србије Народне скупштине Републике Србије Миљко Четровић, са члановима Одбора разговарао је,данас, са Делегацијом Конгреса српског уједињења, коју је предводила председник Конгреса, Јасмина Болонже из Сан Франциска (САД).

Представници Конгреса српског уједињења изразили су задовољство због сусрета са члановима Одбора и изразили спремност да допринесу у очувању културне баштине и развоју економских односа наше земље.

Конгрес српског уједињења ће и ове године организовати у јуну „Српске дане на Капитол хилу“, када ће Американци српског порекла моћи да разговарају са сенаторима и конгресменима о својим и проблемима своје матичне државе. На Конвенцији Конгреса српског уједињења одржаће се и економски форум, у оквиру кога ће компаније из Србије имати прилику да успоставе сарадњу са компанијама из САД и Канаде.

Конгрес ће посебно обележити годишњицу рођења Николе Тесле.

Чланови Одбора су високо оценили активности Конгреса на обједињавању српске дијаспоре и затражили сарадњу Конгреса у стварању боље слике о Србији. Договорено је да Одбор упути писмо, које ће бити објављено на веб сајту и у гласилу Конгреса, како би Срби у расејању могли да се информишу о активностима и ставовима Одбора.

Чланови Одбора и Делегација Конгреса српског уједињења су били јединствени у закључку да је неопходна функционална веза власти у Србији и организација Срба у дијаспори ради остваривања заједничких циљева.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
недеља, 24. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја