16. октобар 2019. Генерални секретар Народне скупштине Срђан Смиљанић са генералном секретарком Парламента Републике Северне Македоније Цветанком Ивановом

16. октобар 2019. Генерални секретар Народне скупштине Срђан Смиљанић са генералном секретарком Парламента Републике Северне Македоније Цветанком Ивановом

Среда, 16. октобар 2019.

Сусрет генералног секретара Народне скупштине са генералном секретарком Парламента Републике Северне Македоније

Генерални секретар Народне скупштине Републике Србије Срђан Смиљанић састао се, на маргинама 141. заседања ИПУ, са генералном секретарком Парламента Републике Северне Македоније Цветанком Ивановом.


Смиљанић је изразио задовољство због учешћа Парламента Републике Северне Македоније на 141. заседању ИПУ и осврнуо се на традиционално блиске везе два народа које прате све чешћи контакти и блиска сарадња.

„Верујем да је размена практичних знања најкориснија у нашој области рада“, истакао је Смиљанић.

Указао је и на значајну подршку коју секретаријат, поред својих редовних активности, у погледу укупне подршке раду Народне скупштине, пружа и у остварењу међународне сарадње, али и у раду тела која нису предвиђена Пословником, попут Женске парламентарне мреже и Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције (GOPAC).

Генералну секретарку Парламента Републике Северне Македоније Смиљанић је упознао са радом и постигнутим резултатима Парламентарне буџетске канцеларије. Такође, Иванову је упознао са активностима које значајно подижу транспарентност парламента, попут седница одржаних ван седишта Народне скупштине, у сарадњи са локалним самоуправама.

Цветанка Иванова је упознала генералног секретара Народне скупштине са плановима македонског Собрања по питању дигитализације свог система. Такође, навела је и да Парламент Републике Северне Македоније континуирано ради на обезбеђивању аутономије парламента.

Саговорници су закључили да ће сарадња два парламента бити настављена, уз обострану жељу да буде и интензивирана у будућности.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 11. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја