Среда, 18. октобар 2006.

Јачање капацитета скупштинских одбора

Народни посланици скупштинских одбора који су укључени у Пројекат јачања капацитета одбора Народне скупштине РС за смањење сиромаштва у Србији, били су 18. октобра у једнодневној студијској посети Општини Ада/Мол.Народни посланици скупштинских одбора који су укључени у Пројекат јачања капацитета одбора Народне скупштине РС за смањење сиромаштва у Србији, били су 18. октобра у једнодневној студијској посети Општини Ада/Мол. Посету је организовао Београдског фонд за политичку изузетност, уз подршку УНДП.

У разговору са представницима Скупштине општине Ада народни посланици су се упознали са радом локалног Одбора за смањење сиромаштва, основаног на иницијативу невладине организације „ДУГА“, који пружа помоћ угроженим социјалним категоријама становника као што су особе са инвалидитетом, ромска популација, деца ометена у развоју и незапослени.

Бројни пројекти који се с успехом остварују на територији општине Ада/Мол укључују и ОШ „Новак Радонић“ из Мола, где су се током посете народни посланици упознали са формирањем Центра за дневни боравак деце ометене у развоју.

О социјалном положају ромске популације народни посланици су обавештени током посете молском насељу „Ново село“ и вечерњој школи за одрасле, где су у непосредном разговору са полазницима информисани о њиховом укључивању у систем образовања и перспективама њиховог запошљавања кроз пројекат јавних радова.

Народни посланици су се састали и са особама са инвалидитетом, које ће се уз подршку локалног Одбора за смањење сиромаштва, запослити у новоформираној заштитној радионици за папирну галантерију.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
уторак, 7. децембар

Цео календар догађаја