Понедељак, 9. октобар 2006.

Сусрет представника посланичке групе СРС са кубанском делегацијом

Чланови Посланичке групе Српске радикалне странке састали су се 9. октобра 2006. године са делегацијом са Кубе, коју је предводио директор кубанског Института за пријатељство са народима Европе Емериа Цебалос Амадор.Чланови Посланичке групе Српске радикалне странке састали су се 9. октобра 2006. године са делегацијом са Кубе, коју је предводио директор кубанског Института за пријатељство са народима Европе Емериа Цебалос Амадор.

У име 80 посланика Српске радикалне странке госте је поздравила потпредседница Народне скупштине Гордана Поп-Лазић, која је истакла добру сарадњу Српске радикалне странке са Комунистичком партијом Кубе и жељу да се она у наредном периоду још више продуби. Посебно је нагласила значај међупарламентарне сарадње и најавила да је, у циљу унапређења сарадње са Парламентом Кубе, поднет захтев са потписима свих посланика СРС да се у Народној скупштини формира посланичка група пријатељства са Кубом.

У разговору су размењена мишљења о актуелној ситуацији у Србији и Куби, односно на Балкану и земљама Латинске Америке. Потпредседница Народне скупштине упознала је саговорнике са ставовима Српске радикалне странке са најважнијим државним питањима везаним, пре свега, за потврђивање новог устава на референдуму и расписивање избора. Истакла је да Српска радикална странка цени борбу Кубе против новог светског поретка и изразила очекивање да ће се међудржавни односи са земљама Латинске Америке даље унапређивати.

Односи Србије и Кубе увек су били пријатељски и доследни, рекао је у разговору Емериа Амадор и подсетио да је на недавном Самиту несврстаних у Хавани усвојен документ у којем Покрет захтева да се поштује територијални интегритет у свету. Он се заложио за даљи развој укупне сарадње две земље, посебно у области економије, високог образовања и здравства. Такође је поздравио формирање групе пријатељства са његовом земљом и најавио да ће се и у кубанском Парламенту убрзо основати клуб пријатељства са Србијом. Позвао је парламентарце из Србије да посете Кубу.

Гордана Поп-Лазић је на крају разговора замолила госте да председнику Кубе Фиделу Кастру пренесу жеље за брзо оздрављење. Такође је замолила да се Парламент Кубе изјасни по питању Хашког трибунала.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
недеља, 28. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја