Понедељак, 21. фебруар 2011.

Сазвана Прва седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. Години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Прву седницу Првог редовног заседања у 2011. години за среду, 2. март 2011. годину, са почетком у 10 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Прву седницу Првог редовног заседања у 2011. години за среду, 2. март 2011. годину, са почетком у 10 часова.

На дневном реду ове седнице су: Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, Предлог закона о социјалној заштити, Предлог закона о спорту, Предлог закона о изменама Закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2011. године, Предлог закона о попису пољопривреде 2011. године, Предлог одлуке о Програму званичне статистике у периоду од 2011. до 2015. године, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на имовину и Предлог закона о изменама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара.

Поред тога, на овој седници наћи ће се: Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Hypo Alpe – Adria – Banke a.d. Beograd по задужењу општина Косовска Митровица, Звечан и Зубин Поток и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије немачкој финансијској институцији KfW по задужењу Јавног предузећа ''Електропривреда Србије'' (Пројекат рехабилитације ХЕ Зворник). Народна скупштина ће разматрати више предлога закона о потврђивању међународних споразума и уговора. Међу њима су: Предлог закона о потврђивању Споразума о кредиту између Европске уније и Републике Србије и Народне банке Србије, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Црне Горе о сарадњи и узајамној помоћи у царинским питањима, Предлог закона о потврђивању Меморандума између Савета министара Републике Албаније и Савјета министара Босне и Херцеговине, Владе Републике Македоније, Владе Републике Србије, Владе Републике Словеније, Владе Републике Хрватске и Владе Црне Горе о регулисању дуга Републике Албаније по обрачунима везаним за робни промет између Републике Албаније и бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

На овој седници биће разматрани: Предлог закона о потврђивању Трећег додатног протокола уз Европску конвенцију о екстрадицији, Предлог закона о потврђивању Међународне конвенције о заштити свих лица од присилних нестанака, Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Црне Горе о изменама и допунама Уговора између Републике Србије и Црне Горе о изручењу, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о предаји и прихвату лица чији је улазак или боравак нелегалан, са Протоколом између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о спровођењу Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о предаји и прихвату лица чији је улазак или боравак нелегалан, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о регулисању режима пограничног саобраћаја, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Већа министара Босне и Херцеговине о полицијској сарадњи, Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Велике Социјалистичке Народне Либијске Арапске Џамахирије о укидању виза за носиоце дипломатских, службених и специјалних пасоша, Предлог закона о потврђивању завршних аката Светске конференције о радио – комуникацијама (WRC-07) и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савјета министара Босне и Херцеговине о ветеринарској сарадњи.

На дневном реду су, такође, Предлог одлуке о избору председника, заменика председника и чланова Управног одбора Републичке агенције за електронске комуникације, Предлози кандидата за председника и чланове Фискалног савета, које су поднели овлашћени предлагачи председник Републике, гувернер Народне банке Србије и министар финансија., а биће разматрани и Листа кандидата за избор једног члана Савета Републичке радиодифузне агенције из реда Конференције универзитета Србије, коју је утврдио Одбор за културу и информисање Народне скупштине и Предлог кандидата за члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

Седница ће бити одржана у Дому Народне скупштине Републике, Трг Николе Пашића 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
петак, 9. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја