20. фебруар 2020. Чланови Одбора за контролу служби безбедности са припадницима Војске Србије у бази „Караула“

20. фебруар 2020. Чланови Одбора за контролу служби безбедности са припадницима Војске Србије у бази „Караула“

Четвртак, 20. фебруар 2020.

Чланови Одбора за контролу служби безбедности обишли припаднике Војске Србије у бази „Караула“

Председник Одбора за контролу служби безбедности мр Игор Бечић предводио је делегацију Одбора која је са замеником начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајором Петром Цветковићем посетила припаднике Војске Србије у Копненој зони безбедности.


Чланови Одбора за контролу служби безбедности обишли су припаднике Копнене војске који задатке обезбеђења административне линије и контроле Копнене зоне безбедности извршавају у одсеку одговорности базе „Караула“. Са задацима и организацијом рада припадника Војске Србије у бази и Копненој зони безбедности народне посланике је ближе упознао заменик команданта Треће бригаде Копнене војске пуковник Драган Антић. Члановима Одбора су презентоване обавезе, задаци и активности припадника Копнене војске у бази „Караула“. У разговорима са припадницима Копнене војске позитивно је оцењен висок ниво посвећености и професионалности у обављању задатака и остваривању циљева у оквиру Копнене зоне безбедности.

Чланови Одбора пружили су снажну подршку председнику Србије Александру Вучићу, као команданту Војске Србије, у напорима које улаже за очување мира и стабилности у региону и заштити националних интереса Републике Србије и свих њених грађана. Чланови Одбора за контролу служби безбедности уверили су се у спремност, обученост и мотивисаност припадника Војске Србије да одговоре на све изазове, ризике и претње.

Чланови Одбора навели су да су веома заинтересовани и да ће пратити најављену модернизацију Копнене војске, као и да су поносни што припадници Војске Србије успешно реализују све своје задатке и одржавају захтевани ниво оперативних и функционалних способности. Истакнуто је да је Војска Србије увек кроз историју била уз свој народ, те да само јака војска може дати пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилности у региону.

Чланови Одбора поздравили су донете измене и допуне Закона о Војсци Србије и које су омогућиле да се исправе неке грешке из прошлости и да се, како је то и председник Вучић тражио, исправе неправде према неким људима односно подофицирима. Ове измене омогућиле су да 78 подофицира и професионалних војника буде запослено за стално, чиме је Војска показала да гледа у будућност и мисли на своје људе. После дугог низа година, без пријема подофицира у стални радни однос, ово је огроман корак и веома значајна порука за младе људе који се опредељују за војни позив.

Чланови Одбора навели су да ће се и убудуће залагати за још снажнију и опремљенију Војску, али и за побољшање материјалног положаја њених припадника. У том смислу веома је значајно да се настави привредни раст Србије, како би се и материјални положај припадника Војске побољшао, а то никако не може без стабилне и безбедне Србије. У свему томе веома је значајна подршка председника Вучића, који се већ годинама залаже за оснаживање Војске али и побољшање положаја њених припадника и кроз повећање плата и кроз планове стамбеног збрињавање.

У делегацији Одбора поред председника Одбора мр Игора Бечића, били су и народни посланици чланови Одбора Марија Обрадовић, Горан Пекарски и Милорад Мијатовић, као и заменици чланова Одбора Александар Марковић, Звонимир Ђокић и Немања Радојевић.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5