5. новембар 2013. Чланови Одбора за европске интеграције у разговору са делегацијом Одбора за европске послове Сената Француске

5. новембар 2013. Чланови Одбора за европске интеграције у разговору са делегацијом Одбора за европске послове Сената Француске

Уторак, 5. новембар 2013.

Чланови Одбора за европске интеграције разговарали са делегацијом Одбора за европске послове Сената Француске

Чланови Одбора за европске интеграције састали су се данас, у Дому Народне скупштине, са делегацијом Одбора за европске послове Сената Француске коју је предводио председник Одбора Симон Ситур.


У име Одбора за европске интеграције, чланове делегације француског Сената поздравила је др Дијана Вукомановић, члан Одбора, која је истовремено изразила задовољство због дугогодишњих пријатељских односа две земље. Она је захвалила на подршци коју Француска пружа Србији у тренутку када се наша земља налази пред отварањем преговора о чланству у ЕУ. Вукомановић је истакла посвећеност Владе Србије европској будућности, решавању социјалних и економских питања и нагласила напоре које Влада улаже како би се српско становништво на Косову и Метохији интегрисало у институције власти. Србија је подједнако посвећена политици добросуседских односа рекла је Вукомановић и додала да Србија тежи нормализацији односа у региону.
Председник Одбора за европске послове француског Сената Симон Ситур похвалио је анагажовање и напоре које Србија улаже на путу ка Европској унији. Француски Сенат предузима конкретне кораке како би подржао Србију на њеном европском путу рекао је Ситур, истичући недавно усвојену Резолуцију Сената и активности француских посланика на међународним форумима са циљем пружања подршке Србији.
На састанку се разговарало и о стању људских права на Косову и Метохији, оствареном напретку у борби против корупције и криминала, положају националних мањина и слободи медија. Чланови Одбора за европске интеграције информисали су саговорнике да је у току израда Резолуције којом ће се дефинисати будућа улога Народне скупштине у процесу преговора, као и формирање Парламентарног одбора за праћење спровођења ССП-а који ће чинити посланици Народне скупштине и Европског парламента.
Чланови две делегације заједнички су констатовали значајну улогу парламентарне дипломатије и размене мишљења и искуства у унапређењу билатералних односа две земље.
Састанку су присуствовали и чланови Одбора Јадранка Јоксимовић, Младен Грујић, Миланка Карић, Јелена Триван, Вера Пауновић и Карољ Чизик.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
уторак, 17. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја