Субота, 4. фебруар 2023.

Четврта седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

На седници Одбора за обрану и унутрашње послове, одржаној 4. фебруара, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Анголе у области безбедности и јавног реда, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџана о реадмисији лица која незаконито бораве, Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Владе Републике Екваторијалне Гвинеје, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Северне Македоније и Савета министара Републике Албаније, Савета министара Босне и Херцеговине, Владе Црне Горе, Владе Републике Србије и Владе Републике Словеније о аранжманима земље домаћина у вези са статусом Сталне организације Балканских војномедицинских снага и њеног особља и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан о војнотехничкој сарадњи.


Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Анголе у области безбедности и јавног реда, Предлога закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџана о реадмисији лица која незаконито бораве, образложиo је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић.

Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у области одбране између Владе Републике Србије и Владе Републике Екваторијалне Гвинеје, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Северне Македоније и Савета министара Републике Албаније, Савета министара Босне и Херцеговине, Владе Црне Горе, Владе Републике Србије и Владе Републике Словеније о аранжманима земље домаћина у вези са статусом Сталне организације Балканских војномедицинских снага и њеног особља и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан о војнотехничкој сарадњи образложио је пуковник Небојша Свјетлица, начелник Одељења за мултилатералну сарадњу Управе за међународну војну сарадњу у Сектору за политику одбране.

Одбор је већином гласова, предложио Народној скупштини да прихвати све предлоге закона који су уврштени на дневни ред данашње седнице.

Чланови Одбора су у наставку седнице размотрили пристигле представке и предлоге грађана и сагласили се са начином поступања са истим.

Седници је председавао председник Одбора др Милош Јовановић, a присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Дијана Радовић, Томислав Јанковић, Горан Милић, Марија Јевђић, Славица Радовановић, Борко Пушкић, Јасмина Обрадовић, Александар Марковић, Милан Глушац, Биљана Пантић Пиља, проф. др Зоран Драгишић,Никола Драгићевић и Страхиња Ерац.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Субота, 4. фебруар 2023. | Четврта седница Одбора за одбрану и унутрашње послове 04.02.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 8. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја