Петак, 21. септембар 2007.

Четврта седница Одбора за приватизацију

Одбор за приватизацију је на Четвртој седници, одржаној 21. септембра, разматрао Извештаје о раду и Планове рада Агенције за приватизацију и Акцијског фонда, које је Одбору поднело Министарство економије и регионалног развоја.Одбор за приватизацију је на Четвртој седници, одржаној 21. септембра, разматрао Извештаје о раду и Планове рада Агенције за приватизацију и Акцијског фонда, које је Одбору поднело Министарство економије и регионалног развоја.

Седници је председавао председник Одбора Никола Новаковић, а присуствовали су, директор Агенције за приватизацију Весна Џинић, државни секретар за приватизацију у Министарству економије и регионалног развоја Лука Андрић и представници Акцијског фонда.

Одбор је на предлог председника Одбора водио обједињену расправу о првих шест тачака дневног реда и усвојио Извештаје о раду Агенције за приватизацију за јул и август, План рада за август и септембар 2007. године и Извештаје о раду Акцијског фонда за јул и август 2007. године.

У наставку рада Одбор је разматрао Предлог стратегије окончања поступка приватизације друштвеног и наставак приватизације државног капитала, које је доставило Министарство економије и регионалног развоја. Директорка Агенције за приватизацију Весна Џинић представила је члановима Одбора план приватизације друштвених предузећа до краја 2008. године, а државни секретар за приватизацију у Министарству економије и регионалног развоја Лука Андрић истакао је да је Влада Републике Србије усвојила Информацију о стратегији, на седници одржаној 2.августа и обавестио чланове Одбора да ће у наредном периоду бити израђена стратегија приватизације НИС-а, као и да ће до краја ове године бити завршен тендер у процесу приватизације предузећа «Застава аутомобили». Он је најавио да ће Предлог закона о изменама и допунама закона о приватизацији бити упућен у скупштинску процедуру до краја овог месеца.

Чланови Одбора су једногласно одлучили да председник Одбора за приватизацију Никола Новаковић буде представник Одбора за приватизацију у Одбору за привредне реформе.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6