Четвртак, 28. април 2011.

Сазвана Четврта седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Четврту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години за четвртак, 5. мај 2011. године, са почетком у 15 часова.Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је Четврту седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години за четвртак, 5. мај 2011. године, са почетком у 15 часова.

За ову седницу председница НС РС предложила је дневни ред на којем ће се наћи: Предлог закона о привредним друштвима, Предлог закона о споразумном финансијском реструктурирању привредних друштава, Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга, Предлог закона о контроли предмета од драгоцених материјала, Предлог закона о изменамa и допунама Закона о избору народних посланика и Предлог закона о изменама Закона о дувану.

Такође, председница Народне скупштине предложила је да се у дневни ред ове седнице уврсте и Предлог закона о потврђивању Европске конвенције о пределу, Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Индонезије о избегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Демократске Народне Републике Алжир о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије и Јапана о укидању виза.

Све предложене законе поднела је Влада, осим Предлог закона о заштити корисника финансијских услуга, који је предложила Народна банка Србије и Предлога закона о изменамa и допунама Закона о избору народних посланика, који је поднело 108 народних посланика.

На дневном реду ове седнице наћи ће се и Предлог одлуке о избору члана Савета гувернера Народне банке Србије, који је поднео Одбор за финансије Народне скупштине, Збирна листа кандидата за избор чланова Националног савета за културу, коју је поднео Одбор за културу и информисање Народне скупштине, Збирна листа кандидата за чланове Националног просветног савета, коју је поднео Одбор за просвету Народне скупштине, Предлог одлуке о избору члана Националног савета за високо образовање, који је поднео Одбор за просвету Народне скупштине и Предлог одлуке о престанку функције члану Комисије за хартије од вредности проф. др Дејану Малинићу, који је поднео Одбор за финансије Народне скупштине.

Седница ће се одржати у згради Дома Народне скупштине Републике Србије у Београду, Трг Николе Пашића број 13.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
субота, 25. март
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја