Петак, 17. јануар 2020.

Седница Народне скупштине у понедељак, 20. јануара

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је 19. ванредно заседање Скупштине Србије за понедељак, 20. јануара, на захтев Владе Републике Србије.


На дневном реду седнице биће Предлог закона о изменама и допунама Закона о Националном оквиру квалификација Републике Србије, Предлог закона о жиговима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, Предлог закона о изменама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању и Предлог закона о изменама и допунама Закона о дуалном образовању, које је поднела Влада Србије.

Народна скупштина разматраће и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о статусу Француске школе у Београду, Предлог закона о потврђивању Маракешког уговора за омогућaвање приступа објављеним делима од стране лица која су слепа, слабовида или на други начин онемогућена да користе штампане материјале, као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о сарадњи у области образовања, науке и технологије, који је такође поднела Влада.

На дневном реду седнице је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури, Предлог закона о архивској грађи и архивској делатности, као и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о предаји Петербуршког листа Мирослављевог јеванђеља Републици Србији и слика Николаја Константиновича Рериха Руској Федерацији, које је поднела Влада.

Заседање ће се одржати у Дому Народне скупштине, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
уторак, 6. јун

Цео календар догађаја