Четвртак, 17. март 2022.

Четврта седница Надзорног одбора за изборну кампању

На Четвртој седници, одржаној 17. марта 2022. године, Надзорни одбор за изборну кампању разматрао је пријаве које је Посматрачка мисија ЦРТА поднела због неправилности у поступању политичких странака, кандидата и других учесника у изборном процесу.


Надзорни одбор за изборну кампању је поводом поднетих пријава, поступајући у складу са Законом утврђеним надлежностима, закључио следеће:

  1. Поступајући по „Пријави због неправилности у поступању политичких странака, кандидата и других учесника у изборном поступку против Зоране Михајловић, потпредседнице Владе Републике Србије и министарке рударства и енергетике“, Надзорни одбор за изборну кампању је става да у конкретном случају није учињена повреда одредаба члана 50. Закона о спречавању корупције.
  2. Поступајући по „Пријави због неправилности у поступању политичких странака, кандидата и других учесника у изборном поступку против Данице Грујичић, директорке Института за онкологију и радиологију Србије и политичке странке Српска напредна странка са седиштем у Београду“, Надзорни одбор за изборну кампању је става да је у конкретном случају политичка странка Српска напредна странка поступила супротно одредби члана 23. став 4. Закона о финансирању политичких активности.
  3. Поступајући по „Пријави због неправилности у поступању политичких странака, кандидата и других учесника у изборном поступку против Јелене Беговић, директорке Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и политчке странке Српска напредна странка са седиштем у Београду“, Надзорни одбор за изборну кампању је става да је у конкретном случају политичка странка Српска напредна странка поступила супротно одредби члана 23. став 4. Закона о финансирању политичких активности.
  4. Поступајући по „Пријави због неправилности у поступању политичких странака, кандидата и других учесника у изборном поступку против Александра Шапића, председника ГО Нови Београд и политичке странке Српска напредна странка са седиштем у Београду“, Надзорни одбор за изборну кампању је става да у конкретном случају није повређена одредба члана 23. став 4. Закона о финансирању политичких активности.
  5. Поступајући по „Пријави због неправилности у поступању политичких странака, кандидата и других учесника у изборном поступку против Александра Шапића, председника ГО Нови Београд и политичке странке Српска напредна странка са седиштем у Београду“, Надзорни одбор за изборну кампању је става да у конкретном случају није повређена одредба члана 23. став 4. Закона о финансирању политичких активности.
На истој седници чланови одбора су се упознали са одговором који је Војислав Михаиловић упутио Надзорном одбору у вези захтева Жике Гојковића од 9. марта 2022. године, који је био предмет разматрања на претходној седници.

Седници је председавао председник Надзорног одбора за изборну кампању Светислав Гонцић.

Седници су присуствовали чланови Надзорног одбора: Светислав Гонцић, Борис Бајић, Самра Фетаховић, проф. др Миодраг Савовић, Јелена Миленковић Орлић, Марјан Јовановић и Александар Стаматовић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31